Geluisterd: Porcupine Tree – The Incident

Ik heb Porcupine_Tree_The_incidentPorcupine Tree eigenlijk pas echt ontdekt sinds Fear of a Blank Planet, waarschijnlijk vanwege mijn geliefde combi van mooie sfeervolle rock afgewisseld met stevige riffs en zo hier en daar onverwachte wendingen. Iets wat op die plaat ook meer aanwezig lijkt te zijn dan voorheen. Gek genoeg spreekt ouder materiaal me niet altijd aan hoewel ik dat niet helemaal kan verklaren.

De nieuwe plaat van Porcupine Tree, The Incident,  hinkt voor mijn gevoel wat tussen die twee uitersten van rustig en af en toe zelfs wat saai tot briljant mooi en heerlijk stevig. De plaat is zeker niet iets wat je op de achtergrond moet aanzetten, dan is ie niet goed te doorgronden. Hup! Koptelefoon op en luisteren. 55 minuten voor CD1 en daarna nog eens een minuutje of 20 of zo voor CD2. En herhaal dit recept nog eens.

Eindoordeel? Moet het nog wat vaker luisteren maar ik denk absoluut een uitstekende plaat met briljante stukken. En wat wegzakkertjes. Dat wel. Maar vooruit, dat overleven we wel. Lekkere nummers ontdekt zoals Octane Twisted, Circle of Maniacs, Bonnie The Cat en Remember Me Lover.

En omdat er al genoeg geschreven is over deze plaat, de..
Reviews: KindaMuzik; Nu.nl; FOK.nl; Muziek.nl; Metalfan.nl; Zware Metalen; Adequacy.net

Grappig is eigenlijk ook dat er ook die-hard fans zijn die de plaat volledig het graf in praten en anderen die het de plaat van de eeuw vinden. Lees de reviews maar eens op last.fm bijvoorbeeld hier en hier en vergelijk die met deze. Hilarisch. Tja. Smaken verschillen.

Porcupine Tree speelt op 12 oktober in de HMH.

Zie hier een goede preview van het album:

3 Reacties op “Geluisterd: Porcupine Tree – The Incident”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s