Band van de week: The Pineapple Thief

pineapple_thiefBand van de week. Waarom? Omdat je wat te melden moet hebben op een blog. Dan maar eens een band die niet iedereen kent. The Pineapple Thief. Een progressive/indie rockband uit Somerset, UK, actief sinds 1999 maar zelf pas gespot sinds hun album Tightly Unwound uit 2008. Wat een plaat! Waarom ik deze jongens heb ontdekt?. Ik heb wel een vermoeden.

Last.fm en de “Similar Artists“. Ik moet daar vast terecht zijn gekomen via Porcupine Tree, Demians, Riverside of misschien wel Oceansize. Typisch die muziek waar ik ook wel van hou. Progressive rock met een schoonheid tot in de eeuwigheid. Lekker.
En dan. Ik koop een kaartje voor Riverside in De Pul in Uden (echt nog nooit geweest). Natuurlijk hoort daar een support act bij, en daar staat ineens The Pineapple Thief. Damn dat is een lekkere bonus!
De OOR review van de laatste plaat: “Als er één band is die je het gunt om door te breken is het The Pineapple Thief wel. Tightly Unwound kan daarvoor zorgen.” Zo is het maar net. Ongeduldig zit ik te wachten om op 31 oktober af te reizen naar Uden voor twee geweldige bands…


2 Reacties op “Band van de week: The Pineapple Thief”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s