Bericht: Buma/Stemra gaat geld vragen voor het embedden van muziek

HONG KONG-LIFESTYLE-INTERNET-FILM-COMPANY-GOOGLE-YOUTUBE-FILESOphef op Internet. Buma/Stemra gaat geld vragen voor het embedden van muziek. Dus ook YouTube filmpjes op blogs en Hyves pagina’s. Laat ik er over zeggen dat ze niet echt met de tijd mee gaan en dat het onbegrijpelijk is dat ze geld willen vangen van mensen die gratis reclame maken op blogs voor bands. En dan hou ik me nog aardig in. Maar hier is ondertussen genoeg over geschreven en die blogs en alle comments liegen er niet om.

3VOOR12: Buma/Stemra vraagt draconisch bedrag voor embedden muziek

3VOOR12: CDA stelt kamervragen over Buma/Stemra

LiveXS: Podia ontstemd over nieuwe regelgeving internetlicensies Buma Stemra

Retecool: Buma gaat het internet kapot maken

En een mooi betoog van alternative.blog.nl:
Een fortuin voor embedded filmpjes: Buma weet het ook niet meer
Die blog kost dus 650 Euro. Oink!

Ook de Incubate (festival) blog heeft iets ludieks, heeft een video van een video genomen van YouTube, embedded in een blog, en vraagt andere bloggers om daar weer een video van te nemen en te embedden.
Copyright killed the video star

“Let’s create a loophole of information and find out when copyright gets killed because you cannot hear which song is in the video anymore. Let’s resist the new law that would kill new forms of creativity. Let’s question the question of public space and fair use.”

En om eens lekker recalcitrant te doen, hieronder twee YouTube filmpje. Mondo Cane met Mike Patton (van Faith No More uiteraard en een hele zooi andere bands) en het Metropool orkest, vorig jaar in Paradiso. (En ik was daar bij!)
Ik wacht de rekening wel af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s