Band van de week: Soulsavers

soulsaversZe zouden naar Lowlands komen. Soulsavers. Voor mij een onbekende band. Totdat bleek dat ze niet zouden komen. Vervanger Ghinzu was trouwens een heerlijk alternatief. De Belgische band, eerder gezien op Werchter, brengt heerlijke altrock en was op Lowlands ook weer één van de hoogtepunten. Soulsavers heb ik later dan toch eens geluisterd. Met name omdat Mark Lanegan voornamelijk de vocalen tot zijn rekening neemt. Lanegan was o.a. lid van Queens of the Stone Age (2000-2005), The Twilight Singers (2006-2007) en The Gutter Twins.

Nog meer trok mijn aandacht de samenwerking met Mike Patton (Faith No More, Mr. Bungle, Fantomas, Tomahawk, Peeping Tom) op het nieuwe album Broken, het derde album van Soulsavers. Mike Patton zingt een (soort van) duet met Lanegan op de track Unbalanced Pieces.
Soulsavers (ook bekend als The Soulsavers Soundsystem) is een Engels productie en remix team bestaande uit Rick Machin en Ian Glover. Ze krijgen op hun album naast Mike Patton ook hulp van Jason Pierce (o.a. Spiritualized) en Richard Hawley en Gibby Haynes (Butthole Surfers).  Ze spelen alternative rock, electronic, indie, gospel, soul, country. Maar voor mij is het gewoon donkere rock, met een melancholische zang van Lanegan. En dat klinkt goed.
Of zoals OOR schrijft: “Soulsavers blijkt veel meer dan het speeltje van Machin die de stem van Lanegan mag gebruiken. Broken is een monument van een album en Lanegan meer dan eens God.”

Soulsavers staat de komende tijd voornamelijk in het voorprogramma van Depeche Mode.

Soulsavers – Unbalanced Pieces (featuring Mark Lanegan en Mike Patton):

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s