Voorpret: Opeth en Dream Theater in Ahoy

Dream_theaterOvermorgen speelt mijn favoriete band (ze staan bovenaan in mijn last.fm lijstje dus dat moet kloppen) in Ahoy: Opeth.  Als (min of meer) voorprogramma van Dream Theater, ook al niet zo’n misselijke band. En ze noemen het de Progressive Nation tour.  Naast deze twee bands mogen Unexpect en Bigelf aftrappen. Geen idee deze bands. We zullen zien. En horen.

Opeth ken ik al weer een aantal jaren en ik kan zeggen dat ik echt fan ben geworden sinds Blackwater Park van het gelijknamige album. *hup, gooit videootje er in*

Opeth komt uit zweden en speelt progressive metal met death metal, jazz, blues, en melodische invloeden. En om ze verder in een hokje te stoppen, zanger Mikael Åkerfeldt staat bekend om zijn geweldige grunts maar ook zijn bijzondere mooie heldere stem. En dat vaak in 1 nummer. Lekker hoor. En de zanger is ook bekend om zijn enorm droge humor. Zijn vaak briljante quotes zijn hier en daar op Internet te vinden.

Opeth gaat een nummertje of 6 spelen, en de kenners weten dan dat ze daarvoor toch zeker een uur nodig hebben. Lange songs dus. En uiteraard had ik ze liever nog langer zien spelen.

Dream Theater is voor mij zo’n band met een grote naam die ik nog niet veel gedraaid heb. Wil niet zeggen dat ze niet goed zijn. Rasmuzikanten met briljante gitaristen en drummer. Zelf vind ik het soms net iets te veel gitaarsolo’s (ja jullie kunnen het, ik weet het) en de zang van James LaBrie is gewoon niet zo mijn cup of tea. Maar ze hebben geweldige nummers dus blij ze eens te mogen zien. Benieuwd dus.

Voor de mensen die per sé de (mogelijke) setlists vantevoren willen weten….*spoiler alert*: setlist.fm.

Er zijn nog kaartjes te koop.

Hieronder de nummers waarmee ze waarschijnlijk gaan openen.

Opeth – Windowpane:

Dream Theater – A Nightmare To Remember

En dat zou er zo live uit moeten zien… (30-09-2009)

Eén reactie op “Voorpret: Opeth en Dream Theater in Ahoy”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s