Band van de week: Oceansize

oceansizeOceansize is opgericht in 1998 en bestaat uit 5 man, afkomstig uit Manchester, Engeland. Ze spelen progressive rock, post-rock, alternative rock. Volgens de Nederlandse wikipedia zijn hun voornaamste invloeden The Cardiacs, Nine Inch Nails, Janes Addiction, Mike Patton, The Beach Boys, Black Sabbath, Can, Tool en Tortoise. Hun ‘sound’ wordt vergeleken met die van Pink Floyd, Mogwai en My Bloody Valentine. De noemer progressieve rock wordt dan ook gebruikt om de wijde variëteit, complexe structuren en gelaagdheid van hun nummers te vatten, gaande van sfeervolle soundscape-achtige ballades tot heavy metal met zware distortion.

Ik zag ze voor het eerst op Lowlands 2004 (review), in 2006 in de bovenzaal van Paradiso, in 2007 in Doornroosje (foto’s), en binnenkort mag ik ze weer eens bekijken in W2 in Den Bosch. Op 25 augustus van dit jaar speelden ze nog in Edinburgh als support act van Faith No More. En daar waren ze blij mee (zie twitter berichten hier en hier. En een foto met Mike Patton en Billy Gould).

De band bracht in september een live box set uit, Feed to Feed, met 3 DVD’s en 4 CD’s. Met zo’n beetje alles wat ze gedaan hebben. Een review op festivalinfo.nl hier. Deze maand komt een nieuwe EP uit, Home and Minor, die de wat rustigere kant van Oceansize laat horen, dus daar zijn we benieuwd naar. Lords of Metal plaatste alvast een niet al te positieve review, maar dan toch. Benieuwd.

Oceansize staat op 19 november in W2 in Den Bosch en ze zijn te volgen op twitter.

New Pin

Amputee (live)

Muziek van Oceansize in commercial Orange (Music for a Nurse)

2 Reacties op “Band van de week: Oceansize”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s