Band van de week: Yesterday’s Men

Ik zag ze dinsdagavond min of meer toevallig in het cultuurcafé van de Radboud Universiteit Nijmegen: Yesterday’s Men. De laatste paar nummers dan. Gelukkig had ik de (Nederlandse) band eerder op het Valkhof in Nijmegen zien spelen tijdens het UITfestival en ik vond het toen oprecht goed.

De band had een goed jaar. Opgericht begin dit jaar, en ze wonnen in 2009 gelijk maar even de Battle of the Bands en Kaf en Koren.  En dat komt door de spannende afwisseling tussen subtiel en groots. Het is creatieve indiepoprock met een herkenbare donkere melancholische stem van frontman Dolf Smolenaers (of Rudolph Quincy?). De jonge muzikale mannen hebben daarnaast een prima podium presentatie.

Bij hun invloeden op MySpace staan o.a. Jules Verne, William Shakespeare, Anton Pieck, Oscar Wilde, Frédéric Chopin, Ennio Morricone en Dark Romanticism. En dat klinkt door in hun meeslepende muziek. Ze sloten de set dinsdag af met een prachtige versie van Last Christmas (jawel die van Wham). Zoals die eigenlijk bedoeld is dan. Erg mooi: luister het hier.

De heren zijn bijna klaar met een debuutalbum, en ik ga er van uit dat ze daarmee achteloos heel Nederland gaan veroveren in 2010. Want ik heb massa’s slechtere bands zien doorbreken. OnHollands goed.

Yesterday’s Men staat 19 december in Mezz, Breda.

_________

Links

De foto is van Anouk Timmerman

3 Reacties op “Band van de week: Yesterday’s Men”

  1. Hallo,

    Aangezien ik geen mailadres heb kunnen vinden, maar even een reactie op je blog. Ik kreeg gisteren een Google Alert binnen die me wees op je blog. Fijn dat je op zijn minst mijn naam hebt vermeld, maar mag ik je eens vragen waarom je me geen toestemming hebt gevraagd voorafgaande aan publicatie van mijn foto?

    Mail me maar even, het mailadres ontvang je als het goed is met deze comment.

    Groetjes, Anouk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s