Nieuw(s) in 2010

De oliebollen zijn inmiddels weggespoeld met champagne, maar van de sneeuw zijn we voorlopig nog niet af. Wat gaat 2010 brengen op (alternatief) muzikaal gebied? Het eerste goede nieuws was de reünie van Soundgarden. Chris Cornell, zanger van de groep, kan het wel gebruiken na een draak van een soloplaat.

Festival deBeschaving gaat niet door in 2010. Of Arrow Rock doorgaat is nog niet bekend, hoewel de kans groot lijkt.. of leek – het bericht over een mogelijke editie in 2010 is al weer een paar maanden oud. Of Fields of Rock (ooit) terugkomt is nog niet duidelijk, nadat de laatste editie in 2008 moest worden afgeblazen vanwege een slechte kaartverkoop en weinig headliners.

Op Pinkpop staan Kasabian, Pink, Rammstein en John Mayer. Verder zegt Jan Smeets dat hij bezig is om Green Day, Editors en Weezer vast te leggen. Maar wat dat waard is…  Volgens Rockblog.nl zou ook Faith No More er zomaar kunnen staan. Dat zou goed nieuws zijn voor de Europeanen, want er is tot nu toe alleen bekend dat er nog een tour in de USA zou volgen, in de lente. Volgens deze tweet van Rockblog.nl zou de informatie van naaste familie van organisator Jan Smeets komen. Eerst zien, dan geloven.

In 2010 komen er uiteraard weer een hoop interessante albums uit. De blogsite alternative.blog.nl had er een leuke enquete van gemaakt. Het meeste werd er door de lezers van die blog uitgekeken naar de nieuwe Arcade Fire. In de waslijst met namen ben ik vooral benieuwd naar de onderstaande releases, hoewel dit een soort persoonlijk kladblokje is, verre van volledig dus.

 • Motorpsycho – Heavy Metal Fruit (18-01)
 • Eels – End Times (18-01)
 • Blood Red Shoes – Fire Like This (22-01)
 • Get Well Soon – Vexations (25-01)
 • Los Campesinos! – Romance is Boring (26-01)
 • Fear Factory – Mechanize (05-02)
 • Massive Attack – Heligoland (18-02)
 • White Stripes – Under Great White Northern Lights (Live box set) (16-03)
 • Dillinger Escape Plan – Option Paralysis (23-03)
 • Oceansize (maart)
 • Arcade Fire (mei)

Verder kunnen we werk verwachten van o.a. !!!, Interpol, Radiohead, Ozark Henry, MGMT, Gorillaz, Black Rebel Motorcycle Club, Testament en Deftones. En vast nog veel meer leuks.

En als laatste doet KindMuzik een aantal leuke voorspellingen voor 2010.
Have fun en enjoy 2010!

__________

Get Well Soon – Vexations (intro video over het nieuwe album)

__________

Oceansize, live @ W2, Den Bosch (nieuw nummer)

__________

Soundgarden is terug! Hier mijn favoriete nummer, Spoonman:

__________

Massive Attack – United Snakes

__________

Blood Red Shoes – Colours Fade


Eén reactie op “Nieuw(s) in 2010”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s