Band van de week: 65daysofstatic

65daysofstatic speelt een mix van “post-rock, instrumental, experimental, math rock, electronic”. En dat hoef ik niet zelf te verzinnen. Die tags zijn bedacht door gebruikers van last.fm. Lekker makkelijk. En als je die tags zo ziet vraag je je af of dat allemaal kan binnen één band. Jawel hoor.

De band uit Sheffield (UK) werd in 2001 opgericht en heeft inmiddels een drietal albums uitgebracht. Een nieuwe is in de maak en zou in dit voorjaar moeten uitkomen. De band wordt met name als postrock bestempeld en vergeleken met bands als Mogwai, Oceansize, God is an Astronaut en Explosions in the Sky. Maar ze hebben wel een behoorlijk eigenzinnige smoel. De groep gooit er naast het herkenbare postrock gitaargeweld ook af en toe van die opzwepende breakbeats, samples en electronica tegenaan. Voor de één leidt dit soms tot pure zenuwenmuziek, voor de ander is het één brok lekkere energie. Maar er is ook ruimte voor subtiele klanken wat het geheel een afwisselende beleving moet geven. Dat moeten we live maar eens aanschouwen.

Vanavond stond de band op het Eurosonic festival in Groningen en ik heb nog geen idee hoe ze het er vanaf hebben gebracht, ich war nicht dabei. Herkansing voor mij in Doornroosje in Nijmegen in April, da’s gelijk ook op loopafstand. Ben benieuwd.

New album preview

Retreat! Retreat! Live @ Summersonic Festival, Tokyo, Japan.

Radio Protector Live @ Pukkelpop Festival, Hasselt-Kiewit, Belgium.

Eén reactie op “Band van de week: 65daysofstatic”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s