Band van de week: Diablo Swing Orchestra

In de categorie obscure, vreemde, maar lekkere bandjes: Diablo Swing Orchestra. Een Zweedse avant-garde metal band die een reeks aan verschillende stijlen onmogelijk (goed) weet te combineren met bijvoorbeeld stevige metal-riffs.

Denk aan een gecombineerd vlechtwerk van metal, punk,  rock, jaren twintig, polka, viool, cello, de middeleeuwen, mariachi, klassiek, jazz, balkan. Noem maar op.  Dat klinkt regelmatig als een vreugdevol drinkgelag en ik kan er weinig aan doen zowel geïmponeerd te zijn als er soms erg om te moeten lachen. Zeker als er óók nog ineens een operazangeres doorheen gaat zingen. Dit kán gewoonweg niet. Het doet me ergens denken aan geniale composities a la Mr. Bungle, maar het heeft soms ook wel wat weg van Gogol Bordello, System of a Down, of Finntroll.

Het contrast geeft een indrukwekkend effect maar zal vast niet voor iedereen te pruimen zijn. Ik geloof zelf in elk geval wel dat het de ideale band is om op festivals een groot feest te bouwen. Ik zie een dansende meute al helemaal losgaan op een nummer als Vodka Inferno.

Laat ze maar gauw langskomen dus, ik trek die fles wodka vast open.

Mr. Bungle – Ars Moriendi

Categorieëntip

2 Reacties op “Band van de week: Diablo Swing Orchestra”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s