Gezien: Bettie Serveert, Doornroosje, Nijmegen

Vrijdagavond in een uitverkocht Doornroosje in Nijmegen: Bettie Serveert. De band is vernoemd naar Betty Stöve, voormalig Nederlands tennisspeelster, en bestaat alweer twintig jaar. Gitarist Peter Visser, bassist Herman Bunskoeke  en zangeres Carol van Dyk vormen nog steeds het hart van de band. Drummer Joppe Molenaar, bekend van Voicst speelt deze tour mee en heeft ook zijn steentje bijgedragen aan het nieuwe (negende) album van de band: Pharmacy Of Love.

De jonge mannen van The Bohemes staan in het voorprogramma en brengen rammelende uptempo rock, wat mij bij vlagen deed denken aan Jet of – pak ‘m beet – Maximo Park (inclusief zwarte cowboyhoed). Ach best aardig. En nog wat onervaren, maar in zo’n voorprogramma spelen geeft je zo wel mooi de ruimte daar wat aan te werken. En er stond nog behoorlijk wat publiek te kijken, dus dat hebben ze mooi in de pocket. En wat viel verder nog op? Nou de drummer mag best wat vrolijker kijken en ze hadden allemaal hele kekke shirtjes aan.

Ik draai niet zo gek veel Bettie Serveert, daarvoor is het voor mij misschien wat te veel “recht toe recht aan” rock. Waarom dan toch aanwezig? Ach, met wat vrienden een pilsje drinken op de vrijdagavond met Bettie Serveert op de achtergrond, eh – voorgrond.., ja dat is een prima opener van het vrije weekend. En hoeveel bands zijn na zoveel jaren nu nog steeds zo populair en trekken nog steeds volle zalen in het clubcircuit? Dat verdient respect. De band heeft duidelijk een bak ervaring en dat is terug te zien op het podium.

Peter en Carol lijken vanavond echter wat op routine te spelen- misschien wat vermoeid, maar ik kan het ook gewoon mis hebben. Ze stralen wel genoeg klasse en ervaring uit. Fysiek gaan ze er ook lekker tegenaan, Peter maakt sprongetjes alsof het een jonge rockband betreft, en zo klinkt hun nieuwe CD ook: fris en uptempo rock. Een flink verschil met de vorige keer toen ik ze zag met een semi-akoestische set. Waar ik het meest van kon genieten bij dit optreden was het prima drumwerk van Joppe Molenaar, die erg goed en strak de drums zat af te rammelen. Lekker hoor.

De setlist zat goed in elkaar, de oude en nieuwe nummers pasten goed bij elkaar. En eigenlijk was het concert met een uur en een kwartier wat te kort voor mijn gevoel. Of ging het gewoon te snel voorbij? Dan heb ik me niet verveeld. Als ze op een festival staan, dan ga ik zeker weer even kijken. Met een biertje in de hand uiteraard…

__________

Recensie 3voor12

__________

Phonephoto’s…

Bettie Serveert:

The Bohemes:

Bettie Serveert – Deny All

The Bohemes – Insomnia


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s