Festival nieuws – update

In december kwamen de eerste grote namen al binnen voor de grote festivals in 2010. In januari waren er een paar updates en geruchten. Vandaag maakte Rock Werchter weer een aantal namen bekend waaronder Faithless, Florence + The Machine, Gossip, Jack Johnson, La Roux, en Vitalic. Eerder was al bekend gemaakt dat Rammstein, Muse, P!nk, Pearl Jam, en Green Day er zouden staan. The Temper Trap staat er ook, self-confirmed via hun MySpace pagina (via festivalinfo.nl).

Florence + The Machine was met haar Britse indiepop één van de hits van 2009 en gaf op Lowlands een goed optreden volgens 3voor12. Faithless heb ik zelf al wat te vaak gezien, daar is de glorie wat van af – maar die oude dance hits zijn natuurlijk nog steeds wel lekker om te horen. Gossip is punkrock / electroclash met een opvallende frontvrouw. La Roux stond ook op Lowlands afgelopen jaar; een Engels electropop duo. Vitalic is (techno) dance (zie ook de OOR review van de CD Flashmob). The Temper Trap is pop/rock (OOR recentie van Conditions).

(Update 04-01: Wolfmother zou volgens dit artikel ook op 5 juli op Werchter staan, alleen klopt de datum dan niet want Werchter duurt maar t/m 4 juli).

Florence + The Machine staat misschien ook op Pinkpop volgens 3FM DJ Giel Beelen (zie ook de 3FM site). Wel officieel bevestigd is Wolfmother. Na het debuut en succes van deze band rond 2005/2006 heeft frontman Andrew Stockdale allemaal nieuwe muzikanten om zich heen verzameld. Hoe dat klinkt kun je horen op de nieuwe CD Cosmic Egg (review fileunder). Naast Wolfmother waren al officieel bekend: Kasabian, John Mayer, P!nk en Rammstein. In de race zijn verder nog Green Day, Editors en Weezer. Althans Jan Smeets zou dit op 3FM hebben gezegd. De site van RockBlog.nl is verder druk bezig met alle geruchten. Zo melden ze dat Nick Cave and the Bad Seeds er staat. (Update: of toch niet!). Eerder wist de site te melden dat de onderhandelingen met Faith No More zo goed als rond zouden zijn. Maar goed dat zijn allemaal geruchten  (hun lijstje is zelfs nog wel langer).

(Update 02-01: Gossip staat ook Pinkpop (via MySpace – info via festivalinfo.nl). Volgens RockBlog.nl staat Triggerfinger mogelijk ook op Pinkpop).

Paaspop (Schijndel) heeft dit jaar een interessant rock/metal podium. Naast de (traditioneel) wat flauwe namen die je overal tegenkomt staan er gewoon een aantal hele goede acts op het Master of Rock podium zoals o.a. Opeth, Arch Enemy, Suicidal Tendencies, Entombed, Infectious Grooves, en Triggerfinger. Op zaterdag spelen de Memphis Maniacs, een geweldige mash-up coverband. Het hele programma vind je op www.paaspop.nl.

Appelpop in Tiel is gratis en gezellig daar zo aan de kade, met meestal veel Nederlandse bands. De eerste naam daar is K’s Choice.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s