Geen Sonisphere en geen Wâldrock in 2010

In 2010 slaat het Sonisphere festival Nederland definitief over. Vorig jaar vond het festival nog plaats in het Goffertpark in Nijmegen. En dat is jammer, want sommige andere landen worden dit jaar getrakteerd met de “Big Four” van de metal: Metallica, Megadeth, Slayer en Anthrax. Zie ook 3voor12 | festivalinfo.

Ook Wâldrock gaat niet door. Al 22 jaar is  het festival een begrip in Burgum (Friesland) en verre omstreken met jaarlijks zo’n 5,000 tot 12,000 bezoekers.  Eerder deze week was er nog sprake van een 23e editie (“we hebben binnenkort groot nieuws”), maar blijkbaar konden ze toch geen headliners strikken, hebben ze last van concurrentie en krijgen ze het financieel niet rond. Of Wâldrock volgend jaar terugkomt is nog maar de vraag. Zie ook 3voor12 | festivalinfo | OOR.

Ook Fields of Rock gaat al weer een paar jaar niet meer door en de laatste editie van Dynamo Open Air was al weer in 2005. Of Arrow Rock dit jaar weer eens plaats zal vinden is mij ook niet bekend (edit: dit gaat ook niet door). Nederland lijkt dit jaar dus geen groot rock/metalfestival te hebben. Rockliefhebbers kunnen overigens nog wel hopen op goede namen op Rockin’ Park in het Goffertpark in Nijmegen. Daarvoor is alleen nog Pearl jam bevestigd.

Alternatieven zijn er wel, zoals de grote metalfestivals Graspop Metal Meeting in België en Wacken Open Air in Duitsland. In eigen land is er dit jaar de tweede editie van Fortarock, een wat kleiner metalfestival in Nijmegen met een aantal mooie namen. Verder is er nog een aardig rock/metal podium op Paaspop (Schijndel) en het metal aanbod van Zwarte Cross was vorig jaar ook niet verkeerd.

2 antwoorden op “Geen Sonisphere en geen Wâldrock in 2010”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *