Faith No More keert terug naar Europa

Vorig jaar kwam Faith No More weer bij elkaar na een pauze van 11 jaar en ik was zo gelukkig om mijn helden twee keer live te mogen zien in Frankfurt en op Lowlands. Een uitgebreide tour in de zomer van 2009 volgde. Vandaag is bekend geworden dat ze meer dan jaar later weer terug zullen keren naar Europa. Twee optredens staan al gepland in Spanje en Portugal en de Europese fans springen alvast een gat in de lucht met dit nieuws. En ik spring gezellig mee…

Na Europa stond de band vorig jaar oktober en november in Zuid-Amerika en recent hebben ze optredens in Australië en Nieuw-Zeeland afgerond. Ondertussen werd de frustratie groter van de Amerikaanse fans. Veel optredens overzee, geen enkele in het grote USA. Dat rijmt. Toch kwamen er een aantal optredens in San Francisco, waar de band ook vandaan komt, en één optreden op het grote en bekende Coachella festival. Heel Amerika hoopt dus (nog steeds) op meer optredens in hun eigen land, maar Europa is toch weer eerder in beeld met de bekendmaking van twee nieuwe optredens in de zomer.
Op 8 juli staan ze op het Optimus Alive festival in Lissabon, Portugal.
Op 9 juli gaan ze naar Spanje voor het Sonisphere festival.
Updates:
5 juli Williamsburg Waterfront, New York, USA

10 juli Bilbao BBK Live, Bilbao, Spanje
11 juli Exit Festival, Servië
13 juli Ejekt Festival, Athene, Griekenland
15 juli Dour Festival, België

16 juli Gurtenfestival, Zwitserland
18 juli Ilosaarirock festival, Finland

Inmiddels is ook bekend geworden dat Mike Patton, zanger van Faith No More, een speciaal optreden gaat verzorgen op 18 juni tijdens het Holland festival in Amsterdam. Ja de heer Patton is een actief mannetje met veel projecten. In 2008 zag ik de zanger ook al op dit festival waar hij in Paradiso samen met het Metropool orkest prachtige Italiaanse filmmuziek liet horen. Nu gaat hij iets soortgelijks doen.

Laborintus II is het meesterwerk van Luciano Berio uit 1965, een moderne concertante kameropera gebaseerd op het werk van Dante, T.S. Eliot en Ezra Pound. Ictus, het Nederlands Kamerkoor en het videocollectief Visual Kitchen omkaderen Patton en zijn muzikale invités. Laborintus II verbindt verschillende muziekstijlen, van dramatische opera tot de Europese jazz uit de jaren ‘60. Na de pauze volgt een improvisatiesessie van Patton met een aantal grootheden uit de internationale jazzwereld. De avond wordt afgesloten met een stomende dj-set, geïnspireerd op oude Italiaanse B-films.

Tickets zijn 27,50 Euro (of 17,50 tweede rang). Voor meer informatie en het kopen van tickets kun je hier terecht. Wij zien je graag in Amsterdam – we zitten op rij 13.

Faith No More op Lowlands 2009 – Epic

Faith No More op Lowlands 2009 – Suprise! You’re Dead!

Mike Patton & Metropool orkest, Paradiso, 2008

Eén reactie op “Faith No More keert terug naar Europa”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s