Eerste namen Oranjepop

De eerste namen van Oranjepop zijn bekend gemaakt. Op 30 april staan Gotcha! Allstars, Moss en Shaking Godspeed op het gratis festival in het Hunnerpark in Nijmegen.

Gotcha! is een funkcollectief die voornamelijk  bekend was in de jaren 90. Na wisselende bezettingen en het opheffen van de band kwamen ze vorig jaar weer bij elkaar als Gotcha! All Stars. Naast de originele leden, zullen ook leden uit latere Gotcha! bezettingen, Arnold Smits, Fabian Dech, Pieter Both en Koen Lommerse van Beef en Painting over Picasso zangeres Janice Williams, van de partij zijn.

Moss is pakkende poppy ritmische indierock uit Amsterdam. Doet mede door de vele vocale harmonieën denken aan een band als Fleet Foxes. Het tweede album Never Be Scared/Don’t Be A Hero is goed ontvangen. Zie o.a. de recensie in OOR.

Shaking Godspeed bestaat niet zo lang en is toch al aardig bekend aan het raken. Rauwe psychedelische bluesrock. Ze komen voort uit The Bloody Honkies en de eerste EP is geproduceerd door Torre Florim (De Staat).

Update 11-03: Toegevoegd: De vier rockers: Black Bottle Riot uit Nijmegen. Invloeden: ZZ Top, Black Sabbath, Lynyrd Skynyrd, Down, Waylon Jennings, Led Zeppelin, The Hellacopters, Thin Lizzy, Guns n’ Roses

Update 12-03: Ook zijn toegevoegd: Bettie Serveert en Krause. Zie de mijn Oranjepop pagina.

Oranjepop links:

Website | Last.fm | twitter | Hyves | Facebook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s