Faith No More geeft optreden met oud zanger Chuck Mosley

Het was toch een kleine verrassing. Chuck Mosley, de oude zanger van Faith No More, zong een paar nummers mee tijdens een optreden van Faith No More in het Warfield theater in San Fransisco gisteravond. Of eigenlijk vanochtend – onze tijd. Het was het derde optreden van de band in hun eigen stad en de eerste reeks optredens sinds de reunie van de band in eigen land.

Het mag een opmerkelijke uitsmijter van de band genoemd worden. Chuck Mosley was de vaste zanger van de band vanaf 1983 totdat de huidige zanger Mike Patton het in januari 1989 overnam. Chuck Mosley was destijds ontslagen vanwege “his constant drinking, limited vocal capabilities, and squabbles with bandmates” zoals we op de officiële site van Faith No More kunnen lezen. Saillaint detail is dat Chuck Mosley het stokje destijd overnam van Courtney Love (van Hole – en de vrouw van wijlen Kurt Cobain). Ja Courtney was korte tijd zangeres van Faith No more. Echt waar.

Chuck Mosley zong op de albums We Care A Lot en Introduce Yourself met bekende Faith No More songs als We Care A Lot, Anne’s Song en Chinese Arithmetic. Nou ja zong… Het staat me nog goed bij dat ik Faith No More ontdekte rond begin jaren negentig ten tijde van de albums The Real Thing en Angel Dust. Toen ik ook de oudere CD’s eens ging beluisteren schrok ik nogal van de zang. Chuck Mosley zong gewoon slecht. Echter hij wordt wel gezien als één van de grondleggers van de rap rock. Dit werd later zelfs gezien als één van de belangrijke veroorzakers van het nu-metal genre dat rond de eeuwwisseling zo populair was. Afgelopen jaar bracht de zanger na een lange tijd stilte een solo album uit: Will Rap Over Hard Rock for Food. Ongetwijfeld was deze timing niet geheel toevallig, namelijk rond de reunie van zijn oude band.

In San Fransisco zong Chuck de nummers As the Worm Turns, Death March, We Care A Lot en Mark Bowen. In de tweede toegift was er een duet met Mike Patton: Introduce Yourself. En hoewel de beste man nog steeds beroerd zingt mag dit toch een kleine return of the legend genoemd worden. We gaan er wel van uit (of hopen) dat het bij een éénmalige actie blijft…

Zie ook:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s