Programma Pinkpop, Fortarock en Rockin’ Park rond

De laatste namen voor Pinkpop, Rockin’ Park en Fortarock zijn inmiddels bekend gemaakt.


Op Pinkpop (28 mei t/m 30 mei in Landgraaf) zijn er bij gekomen: The Black Box Revelation (vrijdag), Everything Everything (zaterdag), General Fiasco, Jon Allen en The Maccabees (zondag). Eerder waren al bekend gemaakt: Motörhead en The Opposites (vrijdag).

Pinkpop moet het toch voornamelijk hebben van de programmering en dat is soms echt een zwak punt. De gemeente Landgraaf staat niet toe dat er na 22:30 nog bands spelen waardoor er na die tijd ook weinig vertier is. Het terrein sluit na de laaste act en dan blijft er alleen nog wat vermaak over op de campings. De headliners zijn redelijk maar er zitten toch ook best veel bands tussen die we al veel vaker hebben kunnen zien. Zelf zou ik waarschijnlijk gaan kijken naar Epica, Kasabian, Rammstein, Motörhead, 2Many DJ’s, C-Mon & Kypsky, Editors, Green Day, Mando Diao, Triggerfinger, DeWolff, Gogol Bordello, Pixies, Skunk Anansie, Prodigy en Wolfmother. En er zijn ook wel een aantal aardige nieuwkomers of relatief onbekende bandjes die ik wel zou gaan bekijken zoals Gossip, The Temper Trap, Biffy Clyro,The Black Box Revelation, Everything Everything, Florence + The Machine, en Slash. Al met al dus wel wat beter dan vorig jaar toen het echt een softpop editie was.
Zie hier de volledige lineup & info.

Maar goed, ik ga dit jaar weer naar Werchter voor mijn jaarlijkse portie grotere bands en interessante nieuwkomers. En dan moet ik helaas Fortarock missen. Wat een line-up heeft dat metalfestival weer in Nijmegen! En dat op loopafstand. Zucht. Toegevoegd zijn ondertussen Hail of Bullets,  Baroness en Textures (met nieuwe zanger). Ook een afzegging: Between the Buried and Me, wat mij toch ook wel erg aardig leek. Hoewel ik geen hele grote metal kenner ben staan hier toch veel bands die ik graag had willen zien zoals Fear factory, Deicide, Behemoth, Kreator, Suicidal Tendencies, Baroness en Textures.
Zie hier de volledige lineup & info.

De bands die op 27 juni  naast Pearl Jam op Rockin’ Park staan in het Goffertpark in Nijmegen vallen mij tegen. De laatste toevoegingen in maart waren Stereophonics, The Black Keys en Vampire Weekend en recent Black Bottle Riot en Arid. Echt hard rocken doen de bands allemaal niet. Het programma doet zelfs een beetje suf aan. Naast Pearl Jam ben ik wel benieuwd naar Vampire Weekend en Rise Against, maar deze bands staan ook op Rock Werchter. Nou wie weet, als het zonnetje schijnt spring ik op de fiets…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s