Doornroosje haalt Pavement naar Nijmegen

Doornroosje bestaat 40 jaar en dat mag gevierd worden. Het poppodium boekte in al die jaren geweldige opkomende bands, en op de vooravond van het jubileum halen ze weer een topper naar Nijmegen. Op 6 juli staat Pavement weer in Doornroosje. En dat feit alleen al is een felicitatie waard.

De Amerikaanse indieband wordt legendarisch genoemd door alternatieve muziekliefhebbers. In de jaren 90 waren ze grondlegger van de indierock/pop. Of noem het invloedrijk en een inspiratiebron voor vele bands. De band werd opgericht in 1989 door Stephen Malkmus en Scott Kannberg. Eerste album Slanted & Enchanted kwam uit in 1992, maar met Crooked Rain, Crooked Rain uit 1994 braken ze definitief door. Een paar albums later stopte de band in 1999 om in 2009 hun terugkeer aan te kondigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s