Handvol nieuwe namen Rock Werchter + tijdschema

Rock Werchter heeft vijf nieuwe namen toegevoegd aan de line-up en bovendien het uurschema bekend gemaakt van de bands tot nu toe. Toegevoegd zijn: Coheed and Cambria, Absynthe Minded, Das Pop, De Jeugd van Tegenwoordig en Taylor Hawkins & The Coattail Riders. Een aantal lege plekken moeten nog opgevuld worden.
Problemen met een uurschema zijn er altijd maar dat is persoonlijk. Zo spelen The xx en Phoenix tegelijk, Midlake en Skunk Anasie, Pearl Jam en Vitalic, Absynthe Minded en Them Crooked Vultures…..
En waarom speelt Green Day maar liefst drie uur? Is dat een fout? Ik denk dat een uurtje Green Day meer dan voldoende is, daarna kan het toch alleen maar meer van hetzelfde zijn.

Coheed and Cambria is een progressieve Amerikaanse rockband met een typische zang. Ook wel aangeduid als “speenvarken” oftewel een beetje hoog. De band heeft in de loop der tijd verschillende bandwisselingen gehad, zo komt de huidige drummer van The Dillinger Escape Plan. Het doet mij wat emo-achtig aan deze progrock. Hoewel hier en daar experimenteel kan het me niet heel erg kan boeien tot nu toe – nog eens wat vaker opzetten…

Absynthe Minded is zo’n bandje dat de laatste tijd in opkomst is hoewel ze alweer bestaan sinds 1999. Het kon ook bijna niet missen dat ze op Rock Werchter zouden staan, de band komt immers uit België. Ze spelen alternatieve / indierock/pop met invloeden uit de jaren dertig jazz, soul en balkan/gypsy. Interessante band en op mijn “to do” lijst. Zeker eens bekijken dus.

Das Pop heb ik eerder gezien op Pinkpop en de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. Het nummer Forever vond ik een briljant nummer maar een echte doorbraak bleef destijds uit, en dat heeft te maken met de wat voorspelbare pop/rock dat ze nog verder nog afleverden. Losse flodders… Groot in eigen land misschien nog. Juist. België.

De Jeugd van Tegenwoordig mag ondertussen wel bekend zijn als flauwekul hiphop, electro, blingpop of whetever. Grappenmakers. Stonden er vorig jaar toch ook al? Niet serieus te nemen maar dan toch populair bij de jeugd van tegenwoordig denk ik. Ik ga het in elk geval skippen als een skippybal.

Taylor Hawkins & The Coattail Riders is mij niet echt bekend. Drummer Taylor Hawkins is ook van de Foo Fighters. En ach, iedereen heeft tegenwoordig van die leuke zijprojecten dus waarom deze meneer niet. Dave Grohl – zanger/gitarist van de Foo Fighters is immers ook lekker bezig als drummer in Them Crooked Vultures. Rock / hardrock / grunge. Beetje Foo Fighters…, maar nog niet te snel een oordeel vellen.. Meer van hetzelfde of energiek en lekker in your face. We zullen het zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s