Gezien: Pestilence en Testament, Atak, Enschede

Zondagmiddag op weg naar Enschede. Middag ja. Het begint vroeg vandaag zodat iedereen weer een beetje lekker op tijd thuis kan komen. Onderweg langs de Grolsch brouwerij waarop joekelsgroot te lezen is dat Twente kampioen is geworden. Mooi. Tijd voor metal en beugels!

Testament is in Atak voor een exclusieve show. Met Pestilence in het voorprogramma. En dan zijn de kaartjes voor 15 Euro toch niet verkeerd voor deze trashmetal helden. Eenmaal in Enschede zitten er wat leden van Testament doodleuk op een terras. Eenmaal in Atak is het een weerzien met veel klassiek geklede metal fans. En wat zijn we toch gruwelijk lelijk met z’n allen.

Pestilence speelt een thuiswedstrijd in Enschede. De bekende Nederlandse thrashmetal band bestaat sinds 1986 en stopte in 1994. In 2008 kwamen ze weer terug. Op zang gitarist Patrick Mameli en vanavond ook een nieuwe drummer. Zonder Martin van Drunen dus (basgitaar, zang) die tegenwoordig optreedt met Hail of Bullets. En vandaag weer met Jeroen Paul Thesseling op basgitaar. En die bassist is leuk om naar te kijken, in zijn bewegingen een soort frogman. Gitaar tot vlak onder de oksel en dan intens en behendig op de fretloze basgitaar lopen tokkelen. Het geluid lijkt wat broeierig – hoewel de gitaren beter te horen waren in de loop van de set – en de drums klinken wat hol. Een beetje zoals de snare drum van Lars Ulrich (Metallica) op St. Anger?. Patrick Mameli krijgt met moeite de zaal in beweging maar het lukt hem uiteindelijk aardig. Tja op zondagmiddag is het even lastig op gang komen, maar de vele groene beugels zorgen er wel voor dat iedereen in een uitgelaten stemming komt voor Testament. *hik*

Testament is een Amerikaanse trashmetal legende uit de San Francisco Bay Area waar wel meer grote trashmetal bands vandaan komen (Megadeth, Metallica, Exodus, Death Angel). Vanavond wordt het volledige album The Legacy gespeeld (uit 1987) plus een aardig aantal andere knallers. Vanaf de aftrap is de Testament trein op stoom en (over)dondert de band het publiek met een hard, strak, en technisch vrijwel perfect concert. De drums staan op het hogere deel van het podium wat er mooi uitziet en de jongens van de techniek doen perfect werk. Chuck Billy is een imposante verschijning en maakt indruk op zang en luchtgitaar, net als Alex Skolnick op (een echte) gitaar. Wat speelt hij achteloos goed. De band is in vorm gedurende dit  voorlopig laatste optreden en de heren hebben er zichtbaar veel plezier in. Het publiek gaat behoorlijk los in deze fijne intieme en aardig volle zaal. Stage diven, mosh pits, wall of death, uitgelaten meegebral en vuisten en beugels de lucht in. Groot gejuich na elk nummer.
Dit… Is… Metal…
Briljant concert.

Foto’s hieronder door tbeest, zie verder alle foto’s op Picasa.

Pestilence

Pestilence
Testament
Testament
Testament
Testament

Foto’s MrKreukel:

YouTube (by tbeest):

Pestilence:

Testament:

2 Reacties op “Gezien: Pestilence en Testament, Atak, Enschede”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s