Band van de week: And So I Watch You From Afar

And So I Watch You From Afar (of: ASIWYFA) komt uit Noord-Ierland en maakt een soort van instrumentale math postrock. Voornamelijk lekker opzwepend met een experimenteel karakter door de breaks en tempowisselingen. Door de OOR genoemd als de missing link tussen Mogwai, Battles en Dillinger Escape Plan. En daar voeg ik voor het gemak nog even God Is An Astronaut en 65daysofstatic toe.

Deze band klinkt op de plaat bij vlagen behoorlijk imposant – precies volgens een recept waar mijn hoofd vanzelf naar voren en achteren beweegt. De band moet live toch een behoorlijk indruk maken gezien de positieve recensies. Energiek, beweeglijk en intens. Smaakmakers op het Eurosonic festival begin dit jaar, en verder in Nederland te zien geweest in 013, Vera en Merleyn.

De band komt terug op de-Affaire op 19 juli en is daar voor mij alvast één van de headliners (samen met nog zo’n energieke band: Shining (Noorwegen)). Verder staan ze op 10 juni in het voorprogramma van Them Crooked Vultures in de Heineken Music Hall in Amsterdam en op 29 augustus op het Zomerparkfeest in Venlo. Op 19 augustus staat de band ook op Pukkelpop, en wie weet boekt Lowlands deze band ook nog wel. Waarom niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s