Leuke nieuwe bands op Lowlands

Lowlands heeft weer een aantal bands toegevoegd aan de lijst. Hier, vang! Die Antwoord, Jónsi, Broken Bells, Local Natives, Beach House, The Drums, Laura Marling, Serj Tankian met het Metropole Orkest, Katzenjammer, Aeroplane, Typhoon & New Cool Collective, Miike Snow, Selah Sue, Fool’s Gold, Jaga Jazzist, Wallis Bird, Go Back To The Zoo, Jesca Hoop, Band of Skulls,  The Gaslight Anthem, Imelda May, Diablo Swing Orchestra, You Me At Six.

Hier zitten een aantal namen tussen die je kon verwachten of die hoog in de geruchtenlijstjes stonden. Maar ook een aantal fijne verrassingen…

Jónsi is de zanger/gitarist van Sigur Rós. Hij gaat solo en maakt net zoals Sigur Rós van die sfeervolle muziek, met een stem die soms mooi is, maar op den duur (mij) nogal op mijn zenuwen werkt. Tikkie over the top. Anderen vinden het alleen maar prachtig.

Serj Tankian was natuurlijk de frontman van System of a Down en gaat al weer een tijdje op de solotour. Net zoals Moke op Pinkpop gaat de heer Tankian het op Lowlands doen met het Metropole Orkest, een leuke interessante combi.

Katzenjammer lijkt mij een leuke band. Vier vrolijke vrouwen in vrolijke kleren met vrolijke instrumenten en vrolijke muziek. Nou ja zie YouTube hieronder. Ze stonden op mijn “to-see” lijst ondertussen, dus… hoera!

Ook op die lijst het geweldig briljante Diablo Swing Orchestra. Al eens eerder op deze blog gebombardeerd tot band van de week. Als ik die muziek luister kan ik niet anders dan glimlachen. Metal met polka, punk, jaren 20, jazz, operazangeres. Een beetje vreemd maar verschrikkelijk aanstekelijk. Dat moet gewoon één groot feest worden, en daar ben ik dus gewoon bij.

Ook spring ik een gat in de lucht met Jaga Jazzist. Aanstekelijke jazz met invloeden van progressieve en psychedeliche pop/rock, electronische muziek, postrock, drum ‘n bass en popmuziek. Of noem het gewoon nu jazz. Ik zag ze in Doornroosje eerder dit jaar (zie verslag hier) en daar schreef ik al dat ze maar naar Lowlands moesten komen. Voila!

Volledig overzicht van alle bands op Lowlands vind je op de Lowlands pagina hier, of op www.lowlands.nl.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=I6nWpp18Npk]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-hTrgZfw8io]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Ws25EyTGdTg]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *