Gezien: Muse, Goffertpark, Nijmegen

Muse heeft eigenlijk geen introductie nodig. Muse is groots en meeslepend en is in tien jaar gegroeid van interessant rockbandje tot wereldsterren. Vorig jaar november stonden ze nog in Ahoy. Afgelopen zaterdag brachten ze weer een bezoek aan Nederland. En ze wisten de hele weide van het Goffertpark vol te krijgen met enthousiast publiek. En de heren van Muse brachten een knots van een podium mee. Indrukwekkend zoals altijd.

Ghinzu mocht de avond openen. De Belgische band liet vorig jaar op Rock Werchter en Lowlands horen dat ze een prima band zijn. Van stevige rock, wat meer elektronica tot mooi pianospel. Gedreven gespeeld en de band komt gewoon goed uit de verf op zo’n groot podium, hoewel ik ze toch liever in een kleinere setting zie. Voor velen een positieve verrassing, en terecht. Gek genoeg staat het veld nog lang niet zo vol als later bij Muse, die mensen hebben gewoon wat gemist.

Editors speelt een degelijke set maar is vergeleken met Ghinzu en Muse nogal braaf. Het is prima maar het mist een scherp randje.

De show van Muse is spectaculair met veel special effects. Het grote podium wordt mooi belicht door de vele LED schermen. Matthew Bellamy trekt aan het eind nog een mooi LED pakje aan, de band vliegt door de lucht op een UFO… Affijn, visueel spektakel en mooi in beeld gebracht voor de videowalls, dat verdient ook complimenten. Muse speelt veel nieuw werk maar er waren ook wat verrassingen in de setlist. Met name de oudere nummers boeien me nog het meest hoewel een groot deel van het nieuwere werk ook helemaal niet verkeerd is.

Genoeg zo. Het was een mooi groots concert. In woord en beeld hieronder…

3 Reacties op “Gezien: Muse, Goffertpark, Nijmegen”

  1. Ik heb ook genoten van het concert. Al vond ik juist Editors beter dan Ghinzu. Ik ben het wel met je eens da Ghinzu beter in een kleinere setting past. Wat mij betreft zijn ze nog net niet geschikt genoeg om het voorprogramma te doen van zo’n band als Muse.

    Maar ach, Editors en Muse gaven beiden geweldige shows weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s