Oceansize naar Doornroosje

Doornroosje is ondertussen een begrip in Nijmegen en verre omstreken. Goede nieuwe bands worden in een moordend tempo geboekt, en ook oude bekenden mogen daar natuurlijk graag terugkomen. Zo staat Pavement er doodleuk volgende week, maar ook één van mijn favoriete bands Oceansize mag weer terugkomen na een goed optreden in 2007. Schrijf in je agenda: 10-10-10.

En de band verdient het. Volgens de site van Doornroosje – en ik kan het niet mooier verwoorden: “Hun geluid wordt echter vaak vergeleken met die van de vroegere Pink Floyd, Mogwai, Jane’s Addiction, Radiohead, Amplifier en My Bloody Valentine. De noemer progressieve rock wordt in het geval van Oceansize dan ook gebruikt om de grote variëteit van hun nummers te vatten; van fraaie ballades tot heavy rock met zware distortion, van psychedelische klanktapijten tot prachtige sfeervolle passages en van snoeihard tot ambiënt.” Voila.

De EP Home & Minor vorig jaar uitgebracht was een tegenvaller. In W2 in Den Bosch in november vorig jaar werden een paar nummers van dat gedrocht gespeeld, maar ook een paar nieuwe nummers en die beloven veel voor het nieuwe album (zie ook de onvermijdelijke YouTube filmpjes hieronder). Het nieuwe album “Self Preserved While The Bodies Float Up” zal uitkomen op 6 september.

Kaartjes via Doornroosje, 14 Euro (excl 1 Euro servicekosten per transactie).

_________

Rocket (of: Build Us A Rocket Then, You Rocket-Building Cunt) (nieuw nummer)

_________

Massive Bereavement

_________

It’s My Tail (nieuw nummer)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s