de-Affaire, voorbeschouwing vrijdag

Het is alweer de laatste dag van de-Affaire. De vierdaagse wandelaars gaan triomfantelijk door de finish. De ware muziekliefhebber heeft nog één dagje puike muziek voor de boeg. De vrijdag begint om 15.00 op het Valkhof.
Dez Mona trapt deze middag af. Sfeervolle avant-garde jazz,  met een mooie aparte hoge stem. Uit België. En een verschrikkelijk fout snorretje. Woost is vervolgens wat radiovriendelijke indie pop/rock van eigen bodem met een aantal hitgevoelige nummers, wat meer rockende songs, en een paar aardige rustigere nummers. John Grant lijkt me bloedmooi én een beetje depri. En af en toe een fout mineur akkoordje met die musical-achtige zang-lijntjes. Navarone dan, met funky, vuige,  blastrock. Soms een wat rustiger liedje, en gevuld met een wat hoger gestemde rockzang. Pakt diverse rockstijlen. Shearwater is op de plaat echt mooi, tikkie onvaste zang, maar mooie folky composities. Daily Bread klint als vrolijke opzwepende electroclash. Ja gewoon uit ons Nederland. Thus:Owls is nog zo’n aardig indie folk bandje, of Fruit of the Original Sin met haar vol beukende rock doorspekt met electronica. De groovende stoner met prettige toetsenpartijen en prettige ritmesectie van Taxidermist heeft iets van een rappende zanger als ik het goed begrijp. Okay. Apart. De soul/country van Beans & Fatback dan, of de psychedelica, hardrock, grunge of noise van Geiser? Als afsluiter gewoon de balkan swing met DJ en samples van Merdan Taplak Orkestar of de rock van Easy Trigger met invloeden van Kyuss, Queens of the Stone Age, Monster Magnet of Wolfmother. Wie het weet mag het zeggen. Keuzes. Keuzes…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s