Band van de week: Tame Impala

Let je even niet op, loop je al weer kilometers achter met je blog. Zo heb ik wel een reeks aardige nieuwe bands op de pantoffel na al die zomerfestivals. Zo van die bands die je eigenlijk wel wilt zien als ze in de buurt zijn in het clubcircuit. Laat ik beginnen met één van de verrassingen van Lowlands: Tame Impala. Ze stonden ergens weggestopt op het Charlie podium tegelijk met The Specials. Mijn verwachtingen waren ongeveer net zo hoog gespannen als – pak ‘m beet – Surfer Blood. Maar die faalden jammerlijk in mijn opinie. Groot was het contrast met het strakke, ietwat nonchalante, heerlijke spel van Tame Impala. En die speelden naar het einde van de set gewoon het dak er af. Hippies zijn het!

Tame Impala is het solo-project van de 24-jarige Kevin Parker. Beatlekeske pyschedelische pop/rock met flinke invloeden uit de seventies en een stem als van John Lennon door een joekel van een echoapparaat. Ergens aan het begin van de set speelden ze volgens mij Solitude is Bliss, een heerlijk poppy nummer dat op de plaat na een paar keer draaien irritant lekker in je gehoorgang blijft hangen. Maar die was live wat lafjes zelfs. Goed…, maar niet bijzonder goed. Nee, eigenlijk was het optreden een streep naar boven en eindigde het in een extatische psychedelische trip die ik niet makkelijk kan navertellen. Ik geef de verdovende alcohol graag de schuld van de euforische stemming die ik na afloop had. En verrassend. Want op de plaat vond ik het nog wat minder “recht in je gezicht” dan op luid volume, prettig gemixt, en gezellig onder dat fijne kleine afdakje van het Charlie podium op Lowlands. Van catchy pop langs groovy ritmes tot heftig jammende rockgitaren. Die plaat ga ik nog eens wat vaker opzetten (luister hier op de luisterpaal van 3VOOR12). Maar vooral live niet te missen. Deze lekkernij uit Australië mag nog vaker de grote plas oversteken wat mij betreft.

Tame Imapala staat op het London Calling festival 12/13 november, Paradiso, Amsterdam.

Tame Impala @ Lowlands 2010

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vxvf7gR4-2M]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0gTgZDEI0hU]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dBpyNgVP1Rw]

3 antwoorden op “Band van de week: Tame Impala”

Reacties zijn gesloten.