Faith No More’s laatste reünie-optreden, plus Primus

Al weer wat oud nieuws maar daarom niet minder interessant. De heerlijke reünietour van Faith No More komt helaas ten einde. Op 5 december speelt de band voor het laatst in Estadio Bicentenario de La Florida in Santiago, Chili. Ook interessant is dat het een dubbeloptreden is met de Amerikaanse rockband Primus – ook al zo’n icoon uit de jaren negentig.

Op 10 juni 2009 was Faith No More na een jarenlange stilte weer te zien in de Brixton Academy in London. Een wereldtour volgde: The Second Coming, waaronder Lowlands 2009. En dat was eigenlijk opvallend. Als fan van Mike Patton had ik het in elk geval niet meer verwacht. De zanger had zoveel hobbybandjes en andere interessante projecten dat het eigenlijk “not done” leek om nog eens te gaan touren met de oude band. Patton is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Maar dan toch. De bandleden kwamen eens bij elkaar en dat beviel goed. Ook logisch dat die hernieuwde samenwerking nu toch echt tot een einde lijkt gekomen. Eindeloos touren en zakken vullen, nee dat past niet bij de band, en zeker niet bij Mike Patton. Nee, deze man is een druk baasje. Hij heeft een indrukwekkende discography op wikipedia. Nog een paar optredens in Los Angeles en in Chili, en dan lijkt het doek toch echt te vallen.

Opvallend was eigenlijk dat Primus – min of meer – in het voorprogramma staat. Lucky bastards daar in Chili. Primus treedt niet zo heel vaak op, de laatste jaren eigenlijk helemaal niet meer. En al zeker zo’n tien jaar niet meer in Europa. Dit is toch een alternatieve band die ik nog wel regelmatig draaide, nog voordat ik überhaupt regelmatig naar concerten ging. In 1997 heb ik ze in De Vereeniging in Nijmegen gezien, zo rond de Brown Album. Hoewel ze het vuur van die eerste jaren misschien niet helemaal meer hebben zou ik die band nog best wel eens willen zien. Dus even hopen op – eindelijk – weer eens een Europese tour, zodat we het briljante basspel en typische zang van Les Claypool nog eens mogen aanschouwen in deze legendarische band. Vooralsnog hebben ze alleen optredens in Noord- en Zuid-Amerika en Australië gepland, maar wie weet…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s