Leuk! Yesterday’s Men in finale Grote Prijs van Nederland

Leuk! Nog zo’n leuke Nederlandse band Yesterday’s Men staat in de finale van De Grote Prijs van Nederland (categorie rock / alternative). En vast terecht. Op 2 oktober wonnen ze de voorronde in Apeldoorn (in de Gigant) en op 11 december zullen ze in de Melkweg strijden om de titel – samen met de bands: AlascA, A Liquid Landscape, Ethereal, The Fudge en Zorita.

In 2009 wonnen ze de Battle of the Bands en Kaf en Koren en ik gun het de heren. Ik zag ze ongeveer 1.5 keer live, en de band maakte indruk met het volle geluid en de mooie, slimme, composities. En natuurlijk die diepe, treffende, kenmerkende stem van Dolf Smolenaers – alias Rudolph Quincy. De muziek laat zich wellicht omschrijven als subtiel tot groots, meeslepend, verhalend, soms poppy, dan weer filmisch, en doorspekt van romantiek. Lekker afwisselend. Aangenaam als een warme deken. En dat is niet helemaal uit te leggen, maar ik heb sympathie voor deze band, en gun ze een grootse carrière. Al is het alleen maar in Nederland…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s