Lowlands razendsnel uitverkocht

Lowlands ging vandaag in de verkoop. Vanaf 11.00 werden de servers van Ticketmaster bestookt met duizenden aanvragen, wat resulteerde in wachtrijen, foutmeldingen, irritaties, ergernissen, onverwacht vervelende captcha codes, frustraties, en gelukzalige meldingen dat de bestelling was gelukt. Of niet. Dus.

Na een uurtje of twee raakten de kaartjes al weer op, terwijl er nog veel mensen probeerden kaartjes te kopen. In totaal werden er iets van 45,000 kaartjes verkocht. Er zijn alleen nog een aantal kaartjes te koop met CJP korting. De eerste kaartjes verschenen direct ook op marktplaats.nl en andere duistere bedrijfjes op Internet. Natuurlijk duurder dan de originele. De Lowlands organisatie gaat deze kaartjes zoveel mogelijk ongeldig maken. Ook vorig jaar werden nog regelmatig kleine aantallen nieuwe kaartjes aangeboden door de organisatie – zelfs tot vlak voor het evenement zelf.

De verkoop begon nu al, in tegenstelling tot andere jaren, om de aangekondigde verhoging van de BTW op kaartjes te omzeilen. Voor Lowlands waren nog geen enkele bands bekend. De recordverkoop lijkt op die van het Engelse Glastonbury Festival, dat ook altijd zo snel uitverkoopt. Ook zonder dat er maar één band bekend is gemaakt.

(update: inmiddels zijn alle CJP kaartjes ook uitverkocht)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s