Nieuw album Opeth in 2011

Elk nieuw album van Opeth is wat mij betreft een meesterwerk. De Zweedse band staat hoog aan top in het progressieve metal genre. Het laatste album Watershed dateert alweer uit 2008. Opeth kondigde zelf op facebook aan dat de band een nieuw album zal gaan opnemen, vanaf 31 januari in de legendarische Atlantis (ex Metronome) studio’s in Stockholm.

Voor de opnames zullen ze weer samenwerken met sound engineer Jens Bogren (o.a. Symphony X, Paradise Lost, Soilwork, Katatonia, Bloodbath) en Steven Wilson zal het mixen verzorgen (Porcupine Tree, Blackfield, No-man). Release datum is ergens in de herfst van 2011 via Roadrunner Records.

Inmiddels werkt frontman Mikael Åkerfeldt samen met Steven Wilson aan een project dat voorlopig Storm Corrosion wordt genoemd. Er is zelfs al een Facebook pagina van. Volgens de berichten werken de heren er af en toe aan, en wordt het niet echt iets wat lijkt op Opeth of Porcupine Tree. Meer donkere, vreemde,  experimentele muziek. Geen metal. En het lijkt ook niet echt op Damnation, het rustige album van Opeth. Drummer Mike Portney, die tot voor kort nog bij Dream Theater zat, zou in eerste instantie ook meedoen met dit project. Maar daar was uiteindelijk geen ruimte voor. Release is “ergens volgend jaar”. Maar met deze super genieën weet je het maar nooit. Lees ook: Blabbermouth en Gun Shy Assassin)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s