Nog meer bands op festivals in 2011

In een vorig bericht werden al een sloot namen genoemd voor de festivals in 2011. Natuurlijk komen daar alleen maar meer namen bij. Een klein overzichtje van die nieuwe namen. Inmiddels is de kaartverkoop al begonnen van veel festivals, zoals b.v. Rock Werchter. En ook Paaspop start de voorverkoop al op 10 december. En ook het gezellige Into The Great Wide Open zal dit jaar nog beginnen met de verkoop (volgens Kicking the Habit).  Ga naar de festival sites voor meer info (ja ik ben me daar lui zeg). Hou ik gelijk op met al deze opsommingen. Het was alleen maar even leuk om te zien wat er zo allemaal komt volgend jaar. Ga ik me weer richten op een handvol festivals waar ik waarschijnlijk naar toe ga.  Voor de rest, volg gewoon festivalinfo.nl of RockBlog of zo. Die zijn ook veel sneller met nieuwe namen.

  • Op Motel Mozaïque (7-10 april, Rotterdam) staan: Agnes Obel, Darkstar, Dum Dum Girls, José Gonzáles, Lykke Li, Josh Ritter en Villagers.
  • Dauwpop (2 juni, Hellendoorn)  heeft The Cult, Blood Red Shoes en Masters of Reality.
  • Op het Engelse Download festival (10-12 juni) staat nu ook: Linkin Park en Rob Zombie.
  • Bospop (8-10 juli, Weert) heeft Anouk en Roxette.
  • Daarnaast komt Kings of Leon echt overal, die moeten echt spotgoedkoop zijn of zo. Ze staan ook op Roskilde (30 juni – 3 juli, Denemarken) (8/12: én Pinkpop (11-13 juni) ).

Voor de metal liefhebbers:

  • Op Paaspop in Schijndel (22-24 april) staat weer een heavy rock / metal podium met o.a. Hatebreed, Kreator en Sick Of It All.
  • Op het Duitse Wacken Open Air (4-6 aug) staan Apocalyptica, Avantasia, Blind Guardian, Excrementory Grindfuckers, In Solitude, Khold, Knorkator, Mayhem, Ozzy Osbourne, Sepultura, Suicidal Tendencies en Warrent.
  • Op Graspop Metal Meeting (24-26 juni) staat Slipknot als headliner (enige Benelux show), naast de eerder genoemde bands. (7/12: + Scorpions, Judas Priest, Ozzy Osbourne) (8/12: + Volbeat, Sepultura, Epica, Parkway Drive, Arch Enemy, The Damned Things, Masters of Reality, Sepultura, Angelwitch, Amorphis, Soilwork, Kvelertak, The Black Dahlia Murder, Revoker, Electric Wizard, Adept, Spiritual Beggars en Terror).
  • Slipknot staat ook op Sonisphere (UK) (zie dit bericht, via RockBlog) naast Biffy Clyro. Sonisphere zal dit jaar niet in Nederland, België of Duitsland zijn volgens dit bericht. Mooi is dat. Het festival sloeg Nederland ook al over vorig jaar.
  • In Zweden heb je Metaltown (17-18 juni) en daar staan At The Gates, Cradle of Filth, Parkway Drive, System of a Down en Raubtier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s