Dat is het voordeel van video

Afgelopen jaar had Erik de Jong (alias Spinvis) nog een interessant project met de Vlaamse (ex-Hooverphonic) zangeres Geike Arnaert: Dorléac. Samen maakten ze de muziek voor de film Adem. Een mooie plaat, die ook zomaar in mijn jaarlijstje had kunnen staan. Maar natuurlijk is het nog fijner als de beste man weer eens met Spinvis aan de slag gaat. Die muziek, waar ik destijds ook even aan moest wennen, maar alsnog verliefd op kon worden. Die onnavolgbare mooie poëtische teksten, half gezongen / half gesproken. En altijd mooi ondersteund door zijn muzikale talent. En zelden echt voorspelbaar. Heerlijk.

In 2011 komt Spinvis weer eens langs in de verschillende theaters met het theaterconcert “De Weerman”. Gewoon met nieuw werk. Hieronder de video “Overvecht”, een nieuw nummer uit die show. En daar wil ik bij zijn. En daar ben ik bij. Bovendien een ideale gelegenheid om mijn verjaardag te vieren nietwaar?

Over zijn voorstelling: “Storm, regen, sneeuw, zonneschijn, hagel: we hebben er niets over te vertellen. We moeten maar afwachten. De weerman niet. De weerman weet. Dus luister naar de weerman. Spinvis brengt met drie muzikanten een hoosbui aan nieuwe liedjes. Tevens legt hij uit wat ons boven het hoofd hangt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s