Linkdump: Nieuwe albums in 2011

Even een linkdump hoor. Ja deze blog is ook gewoon mijn geheugensteun. En uiteraard is het idee weer gejat van andere leuke blogs. Dit bericht op alternative.blog.nl bijvoorbeeld. Welke spannende releases komen eraan in dit nieuwe jaar? En daarin werd weer verwezen naar een lijst van Pitchfork. En in de comments werd nog even verwezen naar Musicmeter.nl, en die lijst is – wel handig – gericht op Nederland. Of je kijkt op 3VOOR12. Zelf voegde ik er nog even Hotspotify aan toe, dan weet ik gelijk wat er op Spotify beschikbaar is gekomen. En die hebben ook leuke lijstjes. Of je kijkt hier of hier of hier. Moet je zelf weten.

En wat komt er dan zoal in 2011? Iron & Wine, …And You Will Know Us By the Trail of Dead, PJ Harvey, DeWolff, Amanda Palmer, Amplifier, The Go! Team, Coldplay, Foo Fighters, R.E.M., Devotchka, een Sonic Youth soundtrack, Bright Eyes, Mogwai, Krach, Yesterday’s Men, De Staat, The Twillight Singers, Mark Lanegan, een Editors release met een zooi B-kantjes, Elbow, Yuck, Explosions in the Sky, Fleet Foxes, Florence + The Machine, Justice, Portishead, U2, The Strokes, Radiohead, Red Hot Chili Peppers, een Dungen dingetje, Machine Head, Lamb of God, Limp Bizkit probeert weer eens wat, Opeth natuurlijk (hell yeah!), Testament, en zelfs Tool? En hier staan ook namen als Primus, The Mars Volta, Kraftwerk, en Franz Ferdinand. En Culture Club. Brrrr.
In die lijsten staan ook paar releases die bij nader inzien verzamelalbums zijn. Of live albums. Maar daar heb ik niet zoveel mee. Maar goed, het zijn wel lange lijsten met veel onbekende bands. Ik loop nu al achter denk ik…

2 Reacties op “Linkdump: Nieuwe albums in 2011”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s