Nieuwe namen Rock Werchter

Zo langzamerhand is Rock Werchter het namenlijstje aan het invullen. En in de goede traditie van het festival zitten daar meestal grote bekende namen bij. Op vrijdag staan de Artic Monkeys op het hoofdpodium, waar die dag ook Kings of Leon spelen. Het hoofdpodium van de zaterdag raakt ook aardig gevuld met The Gaslight Anthem, Elbow, PJ Harvey en Portishead. Deze bands delen die dag het podium met Coldplay. Op zondag zijn er 2 namen toegevoegd die in de Pyramid Marquee tent zullen spelen: Robyn en Two Door Cinema Club. Heb je zin in oude metal, dan kun je die dag ook nog gaan kijken bij Iron Maiden (zoals al eerder bekend was).

Ik ben in elk geval blij met Portishead, dat zijn van die bands die ik van vroeger ken, maar dat was ook nog in de periode dat ik helemaal niet naar concerten ging. En als ze er dan ook nog eventjes tien jaar tussenuit knijpen… Oftewel: een inhaalbandje. Trip-hop uit Engeland. Lekker hoor. Artic Monkeys heb ik al een tijdje niet gezien sinds hun eerste optreden op Lowlands, dus dat lijkt me ook erg fijn. Lekkere Britse rock, bij vlagen uiterst aanstekelijk. PJ Harvey is misschien interessant, blijkbaar op Lowlands 2003 gemist – geen idee meer waarom – dus dat kan ook nog een aardige inhaalactie zijn. Robyn is dance-pop die ik vorig jaar nog wel eens in jaarlijstjes zag staan. Een nieuwe Kylie Minogue of Lady Gaga? Eh… tsja. En verder? Elbow is een beetje stadion pop/rock geworden, hier en daar prima nummers, maar het leek me een leuker bandje toen het nog wat onbekender was. Of is dat een psychologisch effect? Groot risico dus dat het publiek massaal mee (moet) gaan zingen. Ach, we zien wel.

Natuurlijk ploffen we deze bands met hun albums ook even in een leuk Spotify lijstje. Kunnen we alvast beginnen met de voorpret.

Portishead

Artic Monkeys

PJ Harvey

Robyn

Elbow

Two Door Cinema Club

The Gaslight Anthem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s