Twee optredens Primus in Nederland. Sucks!

Het is één van de zeldzame alternatieve bands waar ik in een ver verleden nog regelmatig naar luisterde (naast veel echte zooi overigens).  In die tijd had ik vast nog geen geld voor een CD speler, want het staat me bij dat meesterwerk Frizzle Fry toch echt op een bandje stond. Vast opgenomen van een LP. Ja dat illegaal kopiëren werd toen ook al gedaan beste kindertjes. Weergaloos album. Primus dus. De toch-wel-tikkeltje-legendarische Amerikaanse rockband met hemels baswerk van Les Claypool, tevens frontman/zanger met die kenmerkende stem. Funky rock/metal. De makers ook van het South Park tunetje.

In 1997 zag ik de band in De Vereeniging in Nijmegen (last.fm, setlist). Niet hun beste concert, en ook niet hun beste album (Brown Album) aldus de kenners, maar het was wel zo’n beetje in de laatste jaren dat de band in Europa te zien was. Er waren nog wel sporadisch wat optredens, maar voornamelijk in Amerika zelf. De band was sindsdien eigenlijk voor langere periodes helemaal niet actief meer. Vorig jaar werd duidelijk dat de band weer ging touren, en in een bijster originele bezetting kunnen we zeggen. De originele drummer Jay Lane is er weer bij, Larry “Ler” LaLonde op gitaar en uiteraard Les Claypool op zang en bas. Eerst nog in Amerika, Canada en Australië, maar recent werd duidelijk dat Europa dit keer gelukkig niet wordt overgeslagen. Het eerste concert in Nederland in Paradiso (18 juni) was gewoon in een half uurtje uitverkocht. En dag later staat de band in Eindhoven (inmiddels ook uitverkocht). En  mijn broer is erg maf van die band. En ik ben erg maf om twee keer met hem mee te gaan. Waarom? Nou…

Primus. SUCKS! Dus. Daarom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s