Nieuwe namen Oddstream festival, Nijmegen

De organisatie van Oddstream heeft deze week weer een aantal nieuwe namen bekend gemaakt voor de muziekprogrammering. De Stinksisters en Meldy Peaches hadden zich al bekend gemaakt via MySpace en zullen op 3 juni  en 5 juni te zien zijn op het festival. Daar komt nog bij: een samenwerkingsproject  “Collapsing Stories” tussen de Belgische band Madensuyu en beeldend kunstenaar Jan Mast. (zie ook meer info hier). Verder staan op het festival: Daily Bread, Death Letters, Turntables in Technicolour AV Show, Tube Light, Renkas, Optical Machines, Nina Boas en Modder.

Madensuyu zag ik eerder op festival de-Affaire. En fijne Belgische band. Maken zoiets als industrial post-rock-achtige noisy gitaarherrie. Samen met beeldend kunstenaar Jan Mast brengen ze “Collapsing Stories”, een “filmische beeldsymphonie”, en “een overvloed aan verhalen, een gedicht, een beeldschilderwerk met tienduizenden foto’s, gierende gitaren, donderende drums en schrille vocalen”. Het zal de eerste en vooralsnog de enige keer zijn dat dit in Nederland te zien zal zijn.

Daily Bread is een aardig opzwepend Nederlands rammel-punk-electro-rock bandje. Stonden vorig jaar op de-Affaire en Lowlands.

En Mud? Toch niet de glamrock band lijkt me. Deze Mud dan? Of zou het MuD zijn, een metalband? Of wacht, is het gewoon het Nederlandse Modder? Juist ja, zo staat het inmiddels ook op de Oddstream site.

In de Turntables in technicolour AV Show bestuurt de voormalig wereldkampioen turntablisme met zijn draaitafels videobeelden die geprojecteerd worden.

Death Letters is nieuw Nederlands trots uit Dordrecht. Psychedelische punk / blues. Of zoiets. Deze jonkies maakten live al meerdere keren indruk, althans dat lees ik in wat reviews, dus het is geen straf om ze eens te zien.

Tubelight is iets met psychedelische post-punk uit België.

Renkas “…brengt dan weer wel de zwoelste 70’s disco mee. Hoekig als vroege krautrock, maar met immer speelse ondertoon en hilarisch hijgerige vocalen. Denk aan de mannen van Kraftwerk in een geile bui”.

Nina Boas zal een kunstzinnige act toevoegen aan het programma: “Met projecties, live animaties en tekeningen creëert ze een surrealistische omgeving vol verrassingen, visuele braintwisters en dubbele bodems”.

De stinkende gezusters van Stinksisters komen zo te zien uit Rotterdam en maken garage / post-punk / rock.

Meldy Peaches maakt volgens MySpace psychedelische death metal folk. Dat zou echt een genre voor mij zijn. Ha! Volgens de Oddstream site: “… elektro-clash..” en “… voor de niets ontziende show met confetti, waterballonnen en over de grond kruipende dames is niemand veilig.”

Optical Machines is volgens hun website: “.. a performance by Rikkert Brok (image) and Maarten Halmans (sound). They work with self-made projectors especially designed for playing loops. With these they generate interfering patterns and abstract animation. The various images and light sources are generated, manipulated and mixed live on stage. Interaction between image and sound is achieved with build in sensors. The sensors provide a signal to control several (analogue) synthesizers.”

Nice. Overzichtje: Zie recent bericht.

 

Ti:ME by Madensuyu / TIME by Jan Mast

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=EJu3SurkJRY]

Turntables In Technicolor

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mMBNdSbvtnU]

Death Letters

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4za6PNbVSZ8]

Daily Bread

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qNo4HCzva_s]

Scroll naar boven