Oceansize is niet meer

“Dear Friends, We regret to inform you that Oceansize has split up. An explanation for this occurrence is neither forthcoming or indeed necessary. All that remains is to say THANK YOU for being there for us. It’s been a very eventful and life-affirming 12 years. We’ll miss you..” via de Facebook pagina. Zelfde tekst op de website. Pardon? Waar komt dit nu ineens vandaan? En waarom leg je niet even uit aan de fans waarom je er mee stopt. Ik had toch echt goede herinneringen aan de band. Die eerste keer op Lowlands. In de bovenzaal van Paradiso. In Doornroosje. In W2 in Den Bosch. Nog een keer in Doornroosje. Die prachtige songs. Die lekkere hard-zacht combinaties – in het gebied van prog en post-rock. Die fantastische drummer. Die charismatische zanger.

Misschien werden ze het niet eens over de muzikale koers. Home and Minor was nogal een filmische, rustige EP (en wat saai vond ik). Self Preserved While The Bodies Float Up was weer veel meer terug naar de prog-rock en stevige gitaren. En ze speelden hun grootste hits ook niet altijd meer. Misschien waren ze er op uitgekeken om dat live te spelen. Opvallend was ook dat ze het laatste optreden dat ik zag niets speelden van Home and Minor, zo oud was die nu ook weer niet.

Misschien waren ze toch te druk met nevenactiviteiten. En wellicht vonden ze dat toch een stukje leuker.  Steven Hodson (bas) and Mark Heron (drum) waren al best actief met Kong (UK).

Mike Vennart (zang, gitaar) speelde vorig jaar met Biffy Clyro. Ik heb het helemaal gemist – hij is ook niet veel in beeld – maar hij speelde ook op Pinkpop 2010 als tweede gitarist bij die band. Interessanter nog is dat hij blijkbaar al een nieuwe band heeft: British Theatre. Via de twitter vandaag het eerste bericht: “Hello World. Oceansize are fucking dead. Long live British Theatre.” Zo, daar klinkt wat frustratie? In de twitter bio: “Waiting in the wings – Mike Vennart and Richard ‘Gambler’ Ingram, formerly of Oceansize. Come on in”. Richard Ingram speelde gitaar en keyboards in Oceansize. Richard Ingram lijkt naast British Theatre ook nog in zijn eigen Richard A Ingram te zitten – www.richardaingram.co.uk.

Mike Vennart heeft nu ook een twitter account als Hhaitch. Bio:  “Hhaitch is a Mike Vennart, formerly of Oceansize, currently live guitarist for Biffy Clyro. Ban this sick filth.” Eh… huh? Eerste bericht vandaag: “Wourgh. How you doing son? Tired aye?” en als tweede een YouTube video van Easy van de Commodores. Eh… huh?

Mark Heron, meesterdrummer van beroep, is misschien wel zo gewild dat hij weggekocht is voor een groot bedrag. En Oceansize zou niets zonder hem zijn. Ik verzin het ter plekke. En we weten het gewoon niet. Naast Kong speelt hij blijkbaar ook in Krem www.krem.bandcamp.com en Shamefaced www.shamefaced.bandcamp.com. Steven Hodson speelt, naast Kong, ook nog in Mild Eyeswww.mildeyes.blogspot.com en Chandelier Swingwww.chandelierswing.bandcamp.com.

Wat een hoop projecten. Dan helpt datumprikker.nl vast niet meer inderdaad.

Potverdrie, misschien had ik Home and Minor niet zo moeten afkraken. Of de laatste plaat meer moeten ophemelen. Nadat ze dat lazen hadden ze er geen zin meer in natuurlijk. Maar ja, als fan ben je ook extra kritisch. Affijn. We wachten wel op de reünie. In 2014. Goede marketing stunt dit.

Verdomme.

It’s My Tail
Videootje van mijn camera, W2, Den Bosch, 2009

____

Superimposer

____

Oceansize – Massive Bereavement

____

Biffy Clyro op Pinkpop 2010

2 Reacties op “Oceansize is niet meer”

  1. informatief stukje. Binnenkort eens op onderzoek uit naar die vermeende zijprojecten. Het mag toch niet zo zijn dat al dit talent zomaar verloren gaat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s