Lowlands: de eerste namen

Eigenlijk is het geen nieuws. Nieuwe namen voor Lowlands. Andere sites zijn daar uiteraard veel sneller in, en via twitter verspreidt dit soort nieuws zich op lichtsnelheid. Dan is het eigenlijk alleen nog interessant om eens te kijken naar die lijst van namen en eens op te pennen wat mijn eerste indruk is. En een videootje er bij te zetten voor de voorpret. Affijn. Officieel op het feest in de lage landen in augustus: Interpol, The Wombats, Fleet Foxes, Residentie Orkest, Bullet for my Valentine, Trentemøller (live), Jeugd van Tegenwoordig en Omar Souleyman

Klik hier voor het meest recente bericht + programmaoverzicht op deze blog.

Goed. Een paar namen uitgelicht…

___

Interpol hoort bij de grote namen, maar mijn belangstelling is in de loop der jaren afgenomen tot een dieptepunt. Veel van hetzelfde inmiddels, het raakt me niet meer, en de laatste plaat was erg mager. Laatste wapenfeit wat mij betreft het mooie “Pioneer To The Falls” van het album Our Love To Admire (2007).

___

The Wombats stonden in 2008 ook al eens op Lowlands. Ik was ze al weer een beetje vergeten. Geen band om nog een keer te moeten zien. Vrolijk en catchy. Maar inwisselbaar.

___

Fleet Foxes was een mooie aanleiding om buiten in het gras te zitten bij de tent op Rock Werchter 2009. De indiefolk is niet helemaal aan mij besteed, maar een aardige aanwinst voor het festival in dat genre.

___

Bullet for my Valentine is een “mix van metal, hardcore en een snufje emo”. Groot in dat genre. Net iets te emo voor mij. Of te oud voor het genre.

___

Omar Souleyman uit Syrië stond vorig jaar nog in Doornroosje. Volgens de site van Doornroosje: “.. een van de grootste namen van dabke, een volwaardige muziekstroming afkomstig uit de straten van Damascus. Deze hypnotiserende Arabische muziek met snelle Oosterse ritmes vormen de ingredienten spetterend feest.”

___

Het Residentie Orkest speelt Sjostakovitsj’s Tiende Symfonie. Een klassiek werkje, waarbij we dus met z’n allen een dikke pit voor het podium moeten gaan vormen. Dat verzin ik niet eens, het is de boodschap op de Lowlands site zelf! Ik zeg: doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s