Pinkpop gooit programma vol

Het oudste festival in Nederland maakte vandaag het grootste deel van het programma bekend. Rond Pinksteren: zaterdag 11 juni t/m maandag 13 juni: Pinkpop in Landgraaf dus. Ik ging daar in het verleden ook regelmatig naar toe. Altijd fijn om de wat grotere bands te zien, maar de laatste jaren ook niet meer echt spannend genoeg om er wakker van te liggen. Natuurlijk zijn bands als Coldplay en Foo Fighters de betere dijenkletsers (en die waren al bekend), maar veel van de andere namen zijn wat mij betreft ook niet echt briljant. Wederom een “veilig” aanbod van bekende dingen (veel “seen that, done that”) zonder echt opvallende uitschieters. En voor mijn gevoel deden ze dat in het verleden nog wel eens beter. Al gaat het me ook wat ver om de line-up dramatisch te noemen. Misschien wel meer gericht op jongeren en 3FM, dat is misschien logisch, maar zo’n festival mag ook wel wat meer “talent van de toekomst” programmeren. En minder flauwe pop/rock. (30/03: + Cage The Elephant, VersaEmerge en Eliza Doolittle) (07-04: +Hurts, via 3FM, festivalinfo).

Maar eerlijk is eerlijk, Pinkpop valt altijd vroeg, en veel leuke bands staan ook op Bonnaroo in de US of A. Dus dat is lastig programmeren. Maar dan nog, het had wat vernieuwender gemogen. Als ik dan toch zou gaan zou ik misschien kiezen voor bands als Coldplay, Foo Fighters, Bloody Beetroots Death Crew 77, De Staat, Elbow, Wolfmother, Band Of Horses, Deadmau5 en Dazzled Kid. Bands als White Lies en Kings of Leon zijn denk ik in de uitverkoop en die zie je op elk festival dit jaar. Zelfs op andere festivals in voorgaande jaren. Maar goed, ik ben ook wel een tikkie verwend. Aan de andere kant weten festivals als Paaspop en Zwarte Cross tegenwoordig wel steeds meer interessante bands te boeken (goede rock/metal podia bijvoorbeeld). Daar staat ook veel andere zooi, maar dan heb je meer podia om uit te kiezen. Net zoals op Lowlands, waar de programmering echt nog goede nieuwe (en kleinere) bands kan bieden. Net zoals de-Affaire.

Nee, voor die grote namen ga ik toch weer naar Rock Werchter. Ook leuk. En toch net iets meer bands die ik nog wel wil zien, spannender wat betreft wat nieuwe namen (in de tent programmeren ze toch af en toe echt wel wat leuke nieuwe bands), een dagje langer, ze kunnen langer doorgaan en ze schenken echt bier in vollere bekertjes. Al mag er eigenlijk nog wel een podium bij. Dat dan weer wel.

Het programma van Pinkpop tot nu toe (er komen nog 5 kleine bands bij):

Zaterdag 11 juni

 • Alter Bridge
 • Ash
 • Coldplay
 • De Staat
 • Elbow
 • Lifehouse
 • Madi
 • Manic Street Preachers
 • Selah Sue
 • Simple Plan

Zondag 12 juni

 • Avenged Sevenfold
 • Bloody Beetroots Death Crew 77
 • Cage The Elephant
 • Grafitti6
 • Justin Nozuka
 • Kings of Leon
 • Tim Knol
 • Laura Jansen
 • VersaEmerge
 • White Lies
 • Wolfmother

Maandag 13 juni

 • 30 Seconds to Mars
 • All Time Low
 • Band Of Horses
 • Beatsteaks
 • Deadmau5
 • Dazzled Kid
 • Eliza Doolittle
 • Foo Fighters
 • Go Back To The Zoo
 • Kaiser Chiefs
 • Plain White T’s
 • Scouting For Girls
 • The Gaslight Anthem
 • The Script
 • Two Door Cinema Club

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s