Eerste namen de-Affaire festival, Nijmegen

De eerste namen van het leukste gratis festival van Nederland zijn bekend gemaakt. In en rondom het Valkhof park in Nijmegen is de-Affaire al vele jaren een muzikale oase midden in de vierdaagsefeesten. En daar kom je de leukste nieuwe bandjes tegen. En de leukste mensen. Van 16 tot en met 22 juli is het dit jaar weer feest met o.a. Avi Buffalo, The Black Atlantic, The Books, C.W. Stoneking and his Primitive Horn Orchestra, The Duke & The King, Edward Sharpe & The Magnetic Zeros en Eskmo. En daar komen nog vele, vele namen bij.


Daarnaast staat de mash-up-cover-hits-band Memphis Maniacs op Habana op 18 juli volgens de eigen website. Nice.

Luister op Spotify de officiële playlist van de-Affaire (selectie van nummers) of mijn playlist (met hele albums).

Klik hier voor het meest recente bericht + programmaoverzicht op deze blog.

____

Avi Buffalo
Goed ontvangen debuutalbum in 2010, folk/pop. De nummers “…klinken licht naïef en dromerig, met de hoge, Neil Young-achtige zang van Avi, inventief gitaarspel en subtiele elektronica…” [Paradiso]. “…overladen met rinkelende gitaar- en folkpop in de beste The Shins-traditie. De zomersingle “What’s In It For?” is ronduit hemels en zijn onconventionele, galmende gitaarspel rinkelt en schittert in de mooiste melodieën. Compacte liedjes zijn het, ingetogen en beheerst gebracht, maar soms permitteert Zahner-Isenberg zich een epileptische gitaareruptie…” [File Under].

____

The Black Atlantic
Uut Grunning. “… ijle, melancholieke en over het algemeen minimale composities die vergezeld worden door meerdere zanglagen en die regelmatig vergeleken worden met bijvoorbeeld Bon Iver…” [File Under]

____

The Books
New Yorks duo ; gitaar/zang en cello. Knisperende electronica, vuige beats, popliedjes en stemsamples. Vorig jaar brachten ze ‘The Way Out’ uit, hun vierde album, vol humor, diepzinnigheid, chaos, orde en bovenal originele muziek. [de-Affaire]. “…Fascinerende gesproken woord-samples geserveerd op een bedje van elektronische manipulaties en akoestische snaren…” [File Under]

____

C.W. Stoneking and his Primitive Horn Orchestra
Australië. Jaren ’20 en ’30, ratjetoe aan stijlen, zoals vooroorlogse countryblues, hillbilly, jazz, calypso en andere folklore. [de-Affaire]

____

The Duke & The King
Vijfkoppige band, alsof Neil Young aan het jammen is met Marvin Gaye. [de-Affaire]

____

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros
Vrolijke hippies, Lowlands 2009.

____

Eskmo
Muzikant/producer, frisse electronica en dubstep. Met behulp van o.a. zijn sleutelbos, bierflesjes, zijn huissleutels en de nodige apparatuur speelt hij zijn muziek ‘alive and kicking’. [de-Affaire]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s