Gezien: Outstore optreden Sons of Noel and Adrian, Waaghals, Nijmegen

De laatste paar weken was er een fijne combinatie van mooi weer en optredens in platenzaken in Nijmegen (en ook elders trouwens) op de vrije zaterdag. Shaking Godspeed had het instore optreden al naar buiten de Waaghals verplaatst tot bijna op schoot van de terrasbezoekers aldaar. En ze gaven daar een puik en strak optreden. Vuige bluesrock met smerige gitaar en een wervelende orgel. Tijdens de Record Store Day waren er ook verschillende optredens zoals van Blaudzun en Marike Jager in Kroese.

Marike Jager gaf daar een prachtig onversterkt optreden met gitaar, aangevuld met rustig spel op de drum en een tweede gitarist. Hoe prachtig is dat, als je midden in een platenzaak direct contact kan hebben met je publiek. Marike Jager zocht dat contact ook mooi op. Het was aangenaam om haar prachtige zuivere stem eens zo onversterkt en direct te horen. Mooie liedjes ook.

Zaterdagmiddag was het de beurt aan Sons of Noel and Adrian om een optreden voor het pand van de Waaghals te verzorgen. Wederom kwamen daar enkele tientallen mensen op af. Sommigen gingen dit keer gewoon lekker op de grond zitten. Wij hadden de mazzel van een mooie terrasplek, maar er waren ook een paar gasten die gewoon een opvouwbare picknicktafel hadden meegenomen. Goed idee zeg! Sons of Noel and Adrian is een Britse supergroep en bestaat uit leden van Mumford & Sons, The Leisure Society, Lightspeed Champion, Hope Of The States, Alessis Ark en Shoreline, aldus de website van Doornroosje. De uit Brighton afkomstige band is opgericht door Tom Cowan (zoon van Adrian) en Jacob Richardson (zoon van Noel). De rustige folk was onversterkt (met uitzondering van de basgitaar) en ingehouden gedoseerd. Prachtig bij deze mooie lentedag en een fris witbiertje.

Hieronder een selectie van foto’s en een video van het laatste nummer. Alle foto’s kun je hier vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s