25 nieuwe namen voor 25ste de-Affaire

Het kwam (voor mij)  onverwachts uit de lucht zetten, maar de organisatie van de-Affaire heeft vandaag 25 nieuwe namen bekend gemaakt voor het leukste gratis festival van het land, dat dit jaar zal plaatsvinden van 16 tot en met 22 juli. Zoals altijd in en rond het Valkhof park in Nijmegen. Vijfentwintig! Dat is geen toeval. Het festival gaat dit jaar zijn 25ste verjaardag vieren, en blijkbaar pakken ze weer goed uit met de leukste kleinste namen. Denk aan de Schotse indierockers van Dananananaykroyd, de mathrock van DD/MM/YYYY en pianokunstenaar Volker Bertelmann uit Duitsland beter bekend als Hauschka. Na het succes van 2009 waar de hele Barbarossa Ruine op z’n kop ging (en ik ook) mag Kap Bambino dit jaar – terecht – nog eens terugkomen. Als dat geen feestje wordt.

Verder: de gabbertechnorockherrie van Aux Raux  (kan ik die gekken ook nog een keer live zien, mooi), het lichtelijk shoegazende Eins, Zwei Orchestra uit Utrecht, en verder nog 2562, About Group, Architecture in Helsinki, Bibio, Black Bottle Riot, Black Breath, Cloud Control, Crocodiles, Dirty Beaches, James Vincent McMorrow, John Holt & Frankie ‘dancehall’ Paul, Mama Rosin, Mount Kimbie, Palmbomen, Pete and The Pirates, Pien Feith, The Phoenix Foundation, SBTRKT , Washed Out. Een wat uitgebreidere beschrijving van deze nieuwe bands vind je op de site van de-Affaire en 3VOOR12 Arnhem/Nijmegen. Al bekend waren: Avi Buffalo, The Black Atlantic, The Books, C.W. Stoneking and his Primitive Horn Orchestra, The Duke & The King, Edward Sharpe & The Magnetic Zeros en Eskmo. Via twitter en de ON website weten we overigens dat Klassiek Raggen: Bob Fosko en het Kollektief Roest & Wrakhout op 22 juli aan de overkant van de Waal speelt (Habana), net zoals die vette mash-up-cover-hits-band Memphis Maniacs op Habana op 18 juli volgens de website van de band.

Luister op Spotify de officiële playlist van de-Affaire (selectie van nummers) of mijn playlist (met hele albums).

Zo. Nu even bijkomen.

Klik hier voor het meest recente bericht + programmaoverzicht op deze blog.

__________

Dananananaykroyd

__________

DD/MM/YYYY


__________

Hauschka

__________

Kap Bambino


__________

Aux Raux

__________

Eins, Zwei Orchestra

2 Reacties op “25 nieuwe namen voor 25ste de-Affaire”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s