Eerste namen Habana, aan de overkant van de-Affaire

Als je het feestgedruis van de Nijmeegse vierdaagsefeesten (16 t/m 22 juli) wilt ontlopen kan je altijd nog het pontje nemen naar het relaxte Waalstrand bij Lent, waar je in een soort mini Oerol setting kunt genieten van muziek, theater, dans en lekker eten. En we noemen het: Habana. Opstappen doe je vlakbij het Valkhof waar festival de-Affaire plaatsvindt. Dat is geen toeval, beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Twee namen had ik al wel gevonden voor dit festijn. Klassiek Raggen met Bob Fosko en het Kollektief Roest & Wrakhout speelt o.a. klassieke nummers van de Raggende Manne. Dus dat wordt hevig meezingen met “Poep in je hoofd”.

En ook die heerlijke mash-up-cover-hits-band Memphis Maniacs staat er. Want waarom zou je een dj inhuren als je de vetste hits gewoon live in elkaar kunt vlechten. Chef’Special staat volgens de berichten op Lowlands, maar niet voordat ze het strand onveilig maken met hun soul, funk, rock, pop, hiphop en reggae. Daarnaast de soul van Ruben Hein; the countrypunk van The .357 String Band; de – eh – blues van No Blues; de mix van filmmuziek, soul, chansons, hiphop, zigeuner- en circusmuziek door La Boutique Fantastique; niet K3 maar Ska3, een mash-up van vrolijke kinderliedjes, opwekkende ska, pittige old-school rap en top-40 randverschijnselen; Jah6, een project van Rudi de Graaff en Pieter Both (zanger van Beef) en die spelen blijkbaar reggae in levenslied vorm; de Bedroom Monkees maken eighties pop; en als laatste Tuxedo Buck die gewoon komt rocken.

Verder komt Vincent de Rooij met de voorstelling BOOT. “Een korte, komische, spectaculaire, en surrealistische show, in de resten van een Antonov vrachtvliegtuig“. Lamelos is “het beruchte stripgezelschap (VPRO Stripprijs 1998) stript en verknipt de klassieke Nijmeegse bladzijde uit de literatuurgeschiedenis, Mariken van Nieuwmeghen, in een hilarische voorstelling”. Imre Thormann geeft een aantal solovoorstellingen en workshops Butoh, een Japanse vechtsport. Sven Ratzke staat voor de vierde keer op Habana en lanceert een nieuwe voorstelling.

Bron: 3VOOR12 Arnhem-Nijmegen en de website van Habana.

Klik hier voor het meest recente bericht + programmaoverzicht op deze blog.

__________

Klassiek Raggen

__________

Memphis Maniacs

__________

Chef’Special

Eén reactie op “Eerste namen Habana, aan de overkant van de-Affaire”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s