Een Lowlands update…

Toegegeven, ik loop wat achter. Maar om voor elke scheet nieuws een stukje blog te schrijven. Nee. Maar dan toch. Ik hield het stiekem wel een beetje bij natuurlijk. Ten opzichte van mijn vorige bericht zijn er dus al weer een hoop nieuwe namen bekend geworden voor het leukste feestje in de polders van de lage landen: Lowlands: Chef’Special, The Roots, Flogging Molly, dEUS, James Blake, Q-Tip, Beady Eye, Elbow, Noah and the Whale, Chase & Status, Cage The Elephant, The Kills, Joan as Police Woman, The Computers, Destroyer, Antwerp Gipsy-Ska Orkestra, Âme (live), Cloud Control, Foster The People, DeWolff, Twin Shadow, Handsome Poets, The Vaccines, Frank Turner, Skrillex, Karnivool, Timber Timbre, Pearson Sound b2b Ben UFO, Suuns.

Vorige week kwamen daar de volgende namen bij: Seasick Steve, Odd Future, Beardyman, Wolf Gang, Other Lives, The Inspector Cluzo, Edward Sharpe and Magnetic Zeros, La Boutique Fantastique, De Staat, Boef en de Gelogeerde Aap, Eefje de Visser. Daarnaast nog wat techno namen en het e.e.a. aan randdebiel.. eh randprogrammering. Zoals Lebbis en Jansen, een onafscheidelijk cabaretduo die al weer jaren solo door het leven gaan en blijkbaar een uitzondering maken voor Lowlands. Hmm, als dat kan, dan is het ook wel eens tijd voor een Waardenberg & De Jong reünie wat mij betreft, maar dat zal er wel nooit meer van komen.

Overigens heeft Bullet for my Valentine afgezegd voor Lowlands vanwege een planningsfout. Dom. Niet dat ik er van wakker lig trouwens. Boek maar weer eens een goede metal band. Wel fijn zijn bands als dEUS, zo’n beetje de grootste rockers uit België. Het nieuwe album “Keep You Close” werd eerder dit jaar uitgesteld en zal nu in september uit moeten komen. Antwerp Gipsy-Ska Orkestra heb ik eerder gezien op Oranjepop 2009 (zie hier). Een lekkere feestband. En ze spelen een soort eh… gipsy-ska. Goh. James Blake is misschien wel de grootste rijzende ster van het moment met zijn minimale techno dubstep pop.  Groot geworden door “Limit To Your Love“, een cover van Feist. Hij staat ook op Werchter dus misschien zie ik hem al eerder. Beady Eye staat daar ook, oftewel Oasis zonder Noel Gallagher. Dus zonder de hits. De nummers van het album van de band lijken (uiteraard) wel wat op Oasis en is niet eens zo slecht denk ik, maar niet wereldschokkend. Cage The Elephant stond nog op Pinkpop dit jaar en is misschien wel een aardige energieke rockband. Beardyman is raar of grappig (zie video onderaan). Karnivool is misschien wel een fijne rockband, of niet dus, dat moet ik nog even wat beter beluisteren. Net zoals Suuns trouwens, dat vooralsnog lekker eigenwijs klinkt en diverse stijlen door elkaar dondert.

Ook interessant, bands die ook op de-Affaire in Nijmegen staan: Cloud Control, La Boutique Fantastique, Chef’Special en Eefje de Visser. Edward Sharpe and Magnetic Zeros zou daar ook staan, maar dat ging niet door. De band speelde al eens eerder op Lowlands en is hippie folkrock op zijn best. Zeggen ze.

Update 28/06: Fitz and the Tantrums

Update 30/06: Graffiti6, Crystal Fighters, Selah Sue, The View, Friendly Fires, Stephen Marley, Young The Giant, White Denim, Trolley Snatcha, Borgore, Mariachi El Bronx, The Maine, Customs, Mona, Smith Westerns, Swing Zazou, Trippple Nippples

Update 14/07 (elektronica): Amon Tobin Isam live, Zombie Nation, Chromeo, The Gaslamp Killer, Apparat (band), Fake Blood (live), Little Dragon, Tom Trago Live, Jackmaster, Azari & III, Bittereinder, AKS, Cinnaman, Drop the Lime, Kakkmaddafakka, Lady Aïda, Factory Floor, Deadbeat, Emalkay, Ghostpoet, Feed Me, Sbtrkt Live, Free the Robots, Gomes, Grooverider, Palmbomen (live), Loefah, Kyle Hall, Makam Live, Tensnake, Nymfo, ROD, Seth Troxler

Update 20/07: Jamie Woon, Bombay Bicycle Club, Wild Beasts, Goose live, Zwart Licht XL, Kraantje Pappie, Royal Republic, Babylon Circus, Stanley en de Menzo’s, Ben Howard, C.W. Stoneking and his Primitive Horn Orchestra, Tek-one (live), Dry The River, Erland and The Carnival, Cherri Bomb, Fink, Tiger Love, Freek Fabricius, King Charles, The Deaf, CQMD, Dem Slackers, Rahaan

Update 28/07: het tijdschema is bekend (via Aisumasen / festivalinfo.nl). Een blokkenschema vind je op lowlands.nl en lolwands.nl

  De officiële Lowlands Spotify playljst kun je hier vinden. Als alternatief heb je die van Lowlover en Festivalinfo.nl.

Het officiële (muziek)programma tot nu toe:

 • Agnes Obél
 • AKS
 • Anna Calvi
 • Âme (live)
 • Amon Tobin (ISAM live)
 • Antwerp Gipsy-Ska Orkestra
 • Aphex Twin
 • Apparat (band)
 • Arctic Monkeys
 • Azari & III
 • Babylon Circus
 • Beady Eye
 • Beardyman
 • Ben Howard
 • Bittereinder
 • Boef en de Gelogeerde Aap
 • Bombay Bicycle Club
 • Borgore
 • BudZillus
 • C.W. Stoneking and his Primitive Horn Orchestra *
 • Cage The Elephant
 • Chase & Status
 • Chef’Special
 • Cherri Bomb
 • Chromeo
 • Cinnaman
 • Cloud Control *
 • Collabs (Speedy J & Chris Liebing)
 • CQMD
 • Crystal Castles
 • Crystal Fighters
 • Customs
 • De Staat
 • Deadbeat
 • Dem Slackers
 • Destroyer
 • DeWolff
 • dEUS
 • Drop The Lime
 • Dry The River
 • Edward Sharpe and Magnetic Zeros
 • Erland and The Carnival
 • Eefje de Visser *
 • Elbow
 • Emalkay
 • Factory Floor
 • Fake Blood (live)
 • Feed Me
 • Fink
 • Fitz and the Tantrums
 • Fleet Foxes
 • Flogging Molly
 • Foster The People
 • Frank Turner
 • Free The Robots
 • Freek Fabricius
 • Friendly Fires
 • Gary Beck
 • Ghostpoet
 • Gomes
 • Goose (live)
 • Graffiti6
 • Grooverider
 • Handsome Poets
 • Happy Camper
 • Interpol
 • Jackmaster
 • James Blake
 • Jamie Woon
 • Jeugd van Tegenwoordig
 • Joan as Police Woman
 • Jungle By Night
 • Junip
 • Kakkmaddafakka
 • Karnivool
 • King Charles
 • Kraantje Pappie
 • Kyle Hall
 • Lady Aïda
 • La Boutique Fantastique
 • Le Butcherettes
 • Little Dragon *
 • Loefah
 • Lykke Li
 • Makam (live)
 • Matthew Dear (live band)
 • Mariachi El Bronx
 • Mayer Hawthorne & The County
 • Miles Kane
 • Mona
 • Nationaal Jeugd Jazz Orkest o.l.v. Benjamin Herman
 • Noah And The Whale
 • Nymfo
 • Odd Future Wolf Gang Kill Them All
 • Omar Souleyman
 • Other Lives
 • Palmbomen (live) *
 • Paul Kalkbrenner (live)
 • Pearson Sound b2b Ben UFO
 • Q-Tip
 • Rahaan
 • Residentie Orkest
 • Rise Against
 • ROD
 • Royal Republic
 • Sandwell District
 • SBTRKT (live)
 • Seasick Steve
 • Selah Sue
 • Seth Troxler
 • Skrillex
 • Skunk Anansie
 • Smith Westerns
 • Stanley en de Menzo’s
 • Stephen Marley
 • Suuns
 • Swing Zazou
 • Tek-one (live)
 • Tensnake
 • The Computers
 • The Deaf
 • The Gaslamp Killer
 • The Inspector Cluzo
 • The Kills
 • The Maine
 • The Naked + Famous
 • The Roots
 • The Maine
 • The Offspring
 • The Vaccines
 • The View
 • The Wombats
 • Tiger Love
 • Timber Timbre
 • Tom Trago (live)
 • Trentemøller (live)
 • Trippple Nippples
 • Trolley Snatcha
 • Twin Shadow
 • Underoath
 • Warpaint
 • White Denim
 • Wild Beasts
 • Will And The People
 • Within Temptation
 • Wolf Gang
 • Young The Giant
 • Zombie Nation
 • Zwart Licht XL

__________

James Blake

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RRhsk-WynbM]

__________

dEUS

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iiPP341E2rQ]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=k2CFDsG_oxg]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=h3r7Oo0Fs-8]

__________

Cage The Elephant

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3iVL3m6bMLw]

__________

Beardyman

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qciVXUHTN10]

__________

Karnivool

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=18SUFbABxNQ]

__________

Suuns

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0-w_ex0eF1s]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=18SUFbABxNQ]

2 gedachten over “Een Lowlands update…”

 1. Pingback: Lowlands – een update « Tbeest's Blog

 2. Pingback: Lowlands: de eerste namen « Tbeest's Blog

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven