Nieuw nummer Faith No More?

Je ziet het altijd in de Privé, Story of Weekend. Pakkende titels met een vraagteken. Meestal is het dan niet waar. Marco Borsato gaat vreemd? Nee, hij is met z’n zus op pad. Zoiets. De vraagteken boven dit artikel heeft dan misschien iets meer waarde. Faith No More heeft inmiddels een korte tour door Zuid-Amerika erop zitten. Van 8 tot en met 14 november – wie zegt dat ik snel moet zijn met nieuws? – gingen de heren langs Argentinië, Uruguay, Chili en Brazilië. Ze hebben daar immers ook een hoop fans zitten. Als liefhebber van de band vond ik het eigenlijk al vrij aangenaam dat de band niet definitief is gestopt na de recente reünietour, maar het waren ook nog eens bijzondere optredens en de band speelde een tot nu toe onbekend nummer. Zou het een nieuw nummer zijn? (Let op het vraagteken).

Geen “Reunited” als opener van de set, dat hebben we ondertussen ook wel gehad natuurlijk – de band is sinds 2009 alweer bezig, maar het fijne “Woodpecker From Mars”, een van mijn favoriete nummers van de band en destijds zeer veel gedraaid. Typisch Faith No More om er dan ook iets doorheen te gooien, dit keer Delilah van Tom Jones. In Chili speelde de band het hele King For A Day… Fool For A Lifetime album, met Trey Spruance op gitaar (Mr. Bungle), die destijds op dat album speelde. Maar goed, ook een nieuw nummer verscheen op de setlist en zelfs de grootste fans kenden het niet. Goed, dan zou het nog kunnen gaan om een b-kantje (zoals hier uitgelegd) uit de tijd van King For A Day… waar naar werd verwezen in interviews, maar waarschijnlijk was dat “Absolute Zero”. Bovendien speelde Trey Spruance niet mee op het onbekende nummer in Chili, dat was misschien logischer geweest. Dan had het nummer ook nog een cover kunnen zijn van iets lokaals, maar dat is al tegengesproken door de locals zelf aldaar. Nieuw nummer dus? Waarschijnlijk wel. In elk geval nog nooit eerder live gespeeld en nog nooit op de plaat gezet. En het is best een aardig nummer, maar oordeel vooral zelf.

Lyrics: hier.

Bronen: Faith No More 2.0 blog / Faith no more blog

_______________

_______________

Het hele SWU concert in Brazilië:

Eén reactie op “Nieuw nummer Faith No More?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s