FortaRock: Slayer, Anthrax, Meshuggah, Machine Head

FortaRock flikt het gewoon weer. Alweer een geweldige line-up voor misschien wel het leukste metal-festival in Nederland, al ben ik onwijs bevooroordeeld want ik kan letterlijk lopen van mijn huis naar het park Brakkenstein (al is een fiets misschien handiger) en ik heb een zwak voor de organisatie van Fortarock – oftewel Doornroosje. En ik heb het verdorie twee jaar moeten missen toen het tegelijk viel met Rock Werchter. Dan had ik toch mazzel met de eerste editie van het festival in 2009, dat werd namelijk een weekje naar achteren verplaatst. Hebben we gelijk de eerste headliner te pakken van Fortarock 2012 want Meshuggah stond in 2009 dus ook al een aardige potje ingewikkelde ritmes stoer weg te riffen en mag doodgewoon terugkomen in 2012. Terecht als je het mij vraagt. Daarnaast heeft de organisatie potverdorie twee van de “big four” van de thrash metal weten te strikken (niet te verwarren met die Chinese variant die ik per abuis wel eens heb gedownload – je had mijn gezicht eens moeten zien toen ik dat afspeelde zeg…)

En dan heb je het natuurlijk over Metallica, Slayer, Megadeth en Anthrax. Goed, Metallica is een beetje te groot voor het terrein, maar mensen mensen, heeft de organisatie daar toch even Anthrax en Slayer geboekt! Meen je dat? Ja. Echt waar? Ja. Wat? Ja! Slllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyyeeeeeeeeerrrrrrr! Okay, overdrijf niet zo. Sorry, maar Slayer is toch wel een grote vis die hier aan de haak wordt geslagen, en eerder dit jaar bewezen ze in optima forma nog steeds een flink potje te kunnen breken. Als je mij vraagt welke bands je best wel wil zien op het festival, dan had ik serieus (onder andere) deze drie namen genoemd.

De voorverkoop voor dit festival begint op zaterdag 10 december om 10:00 uur. FortaRock heeft een speciale early bird actie: de eerste 500 kaarten gaan weg voor €49,50 (per ticket). Deze actie is 24 uur geldig. Tot en met 31 december kun je kaarten aanschaffen voor €54,90 (per ticket). Vanaf 1 januari 2012 kost een ticket € 59,50 (per ticket). Alle genoemde prijzen zijn excl. €1,50 servicekosten. Dus. Ik hoop dat je je verslaapt, dan kan ik rustig wat kaartjes kopen. Tip: maak alvast een account aan op de site van Doornroosje, want daar mag je je kaartje kopen. Wellicht  tot ziens en bedankt voor de vis. Sluiten we af met een gedichtje:

(Update 10/12: early bird tickets zijn inmiddels uitverkocht)
(Update 23/12: + Machine Head, Nasum)
(Update 18/01: + Lamb of God)
(Update 23/01: + Trivium)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s