Rock Werchter: rondje nieuwe namen en een derde podium

Gisteravond werden ineens een hoop nieuwe namen “gelekt” voor het Belgische festival Rock Werchter. Op de iPad versie van het Belgische blad Humo (sponsor van het festival) stond een rijtje namen genoemd en die werden uiteraard direct op twitter gezet (hier bijvoorbeeld). Even later in de avond kwam de bevestiging van de organisatie zelf.  Dus, aan het affiche zijn toegevoegd: The Cure, Elbow, Snow Patrol, dEUS, Blink-182, Kasabian, Deadmeau5, Skrillex, Garbage, Katy B, Beirut, DJ Fresh presents Fresh/live, Wolfmother, Wiz Khalifa, Katzenjammer en X. Al eerder waren bekend: Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, Florence + the Machine en Justice. Nog mooier nieuws is dat er (eindelijk) een extra podium bijkomt.

Update 10/02: Mumford & Sons, Incubus, Gossip, Milow, Selah Sue, The Kooks, Dropkick Murphys, Calvin Harris, Black box Revelation, Skream ft. Sgt. Pokes, James Morrison, My Morning Jacket, Rise Against, Mastodon, Birdy Nam Nam, Noah & The Whale, Mac Miller, Bat For Lashes, Anna Calvi, Amon Tobin, Miles Kane, The All-American Rejects, The Maccabees, Other Lives, Nneka en James Vincent McMorrow.
Update 24/02: Ed Sheeran (bron)
Update 27/02: Jack White, Noel Gallagher’s High Flying Birds, Chase & Status, The Vaccines, Paul Kalkbrenner, Steve Aoki, Kitty, Daisy & Lewis, Ben Howard, M83, Kreayshawn, Azealia Banks en Netsky
Update 05/03: Regina Spektor (bron)
Update 07/03: Editors, The XX, Die Antwoord, ’t Hof van Commerce, Within Temptation, The Hickey Underworld en The Temper Trap

Met The Cure ben ik heel blij, die staat nog op mijn lijstje “die heb ik nog nooit gezien en wil ik graag een keer zien”. dEUS, Kasabian, Wolfmother, Katzenjammer en Justice staan op mijn lijstje “heb ik wel eens gezien en nog een keer is wel fijn” en daar kan ik Pearl Jam ook wel aan toevoegen. Elbow, Snow Patrol, en Red Hot Chili Peppers staan op de lijst van “grote namen die ik vaker heb gezien en die ik best wel kan missen”, al heb ik Elbow de laatste jaren vaker ontlopen en de recensies van hun concerten blijven maar positief (al ben ik wat uitgekeken op hun muziek denk ik). Garbage bestaat blijkbaar ook nog en brengen dit jaar een nieuw album uit, X is een punkrockband die op tournee is met Pearl Jam, Skrillex en Deadmeau5 zijn volgens mij wel aardige dance acts. Beirut heb ik al eens eerder gemist, een soort indie/folk/balkan band dus die moet ik ook nog maar eens aan een beter inspectie onderwerpen.

Kijken we naar het schema:

Donderdag
Main Stage Pyramid Marquee 3rd Stage
The All-American Rejects Azealia Banks The Maccabees
Within Temptation Amon Tobin Garbage
Rise Against Netsky Selah Sue
Blink-182 Skream ft. Sgt. Pokes The Kooks
Elbow Skrillex
The Cure
Justice
Vrijdag 
Main Stage Pyramid Marquee 3rd Stage
X Kreayshawn Miles Kane
Mastodon DJ Fresh presents Fresh/live Katzenjammer
Wiz Khalifa Katy B The Temper Trap
Gossip Birdy Nam Nam Bat For Lashes
Jack White Beirut
dEUS
Pearl Jam
Deadmau5
Zaterdag
Main Stage Pyramid Marquee 3rd Stage
’t Hof van Commerce James Vincent McMorrow Noah and The Whale
Black Box Revelation Nneke My Morning Jacket
Wolfmother M83 Incubus
Kasabian Ben Howard
Mumford and Sons Paul Kalkbrenner
The XX
Editors
Chase And Status
Zondag
Main Stage Pyramid Marquee 3rd Stage
The Hickey Underworld Other Lives Kitty, Daisy and Lewis
The Vaccines Die Antwoord Anna Calvi
Dropkick Murphys Mac Miller Ed Sheeran
Noel Gallagher’s High Flying Birds Steve Aoki James Morrison
Florence + the Machine Milow
Snow Patrol
Red Hot Chili Peppers

Een extra podium op Werchter is wel heel erg welkom. Het kwam in het verleden toch echt regelmatig voor dat je een band niet hoeft te zien en er dan is er dus niks anders te doen dan rondhangen en bier zuipen (ook geen verkeerde bezigheid), maar wat meer afwisseling is zeker welkom. Het derde podium is zo te zien ook een tent en er is nog geen naam voor. De organisatie heeft inmiddels een competitie opgezet om een naam voor het podium te bedenken.

In de Pyramid Marquee staat elektronische muziek “in al zijn dansbare vormen” (volgens de organisatie) op donderdag en vrijdag. Op zaterdag en zondag is de tent gevuld met aanstormend talent, intieme(re) optredens en dance beats in de late uren. Over het nieuwe podium zegt Rock Werchter: “Reeds schitterende sterren maar ook sterren in wording huizen in dit stelsel. Het wordt een fijn weerzien met bekende namen maar evengoed een plaats om de helden van morgen te ontdekken.

Het zou trouwens wel een mooie marketing stunt zijn, een deel van je programma laten “lekken” voordat je het officieel aankondigt en zo een “buzz” genereren via de twitters en facebooks van deze wereld. Of dat zo is weet ik niet en uiteindelijk maakt het geen klap uit, maar je ziet dat het werkt. Of je maakt er een spelletje van. Zo liet Groezrock ons regelmatig puzzelen naar nieuwe namen op het programma en liet ook Fortarock ons raden naar de nieuwe namen via facebook (aankondiging Lamb of God en Slayer).

Maar ik dwaal af. Werchter dus. Met die volle pintjes bier en vette frieten met zure mayo. Laat maar komen!

Alle bands in een grote spotify lijst.

Eén reactie op “Rock Werchter: rondje nieuwe namen en een derde podium”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s