Faith No More weer op pad

Goed nieuws, want je weet het maar nooit met die band. Sinds 2009 treedt Faith No More weer af en toe op, maar de laatste tijd bleef het ook wel weer redelijk stil na een aantal optredens in Zuid-Amerika afgelopen november. Daar zou ook een nieuw nummer te horen zijn geweest van de band, maar ik kan me niet herinneren daar een formele bevestiging van te hebben gezien. En ja, frontman Mike Patton heeft nou ook eenmaal een hele reeks andere projecten. Uitvoeringen van Mondo Cane bijvoorbeeld en er komt ook weer nieuw werk van Tomahawk uit in de zomer (met Trevor Dunn, uit de tijd van Mr. Bungle). Bovendien gaat hij de muziek verzorgen voor de film The Place Beyond The Pines en verzorgt hij dit jaar de stem in Darkness II (zie video). Maar er is ook nog tijd voor wat Faith No More optredens dus. In Europa zelfs.

Op 7 juli staat de band op de tweedaagse Franse versie van Sonisphere in Amnéville, en op 8 juli staat de band op de driedaagse Engelse versie van Sonisphere in Knebworth Park, waar overigens ook Queen zal optreden (met zanger Adam Lambert) en Kiss. Helaas komt er geen editie van dit festival in Nederland. Een weekje eerder is Rock Werchter, dus ik kan alleen maar hopen dat ze daar eens (eindelijk) een keer geboekt worden en anders hou ik me altijd aanbevolen voor een los concert in de buurt.

  • Update: Sonisphere in Knebworth gaat niet door (8 juli)
  • June 28 – Volt Festival Sopron Hungary
  • June 29 – Belgrade Calling Belgrade Serbia
  • June 30 – Creation Of Peace Kazan Russia
  • July 02 – Stadium Live Moscow Russia
  • July 04 – Malta Festival Poznan Poland
  • July 05 -Rock For People Festival Czech Republic
  • July 07 – Sonisphere Amneville France
  • July 08 – Hammersmith Apollo London England
  • July 10 – London’s O2 Academy Brixton

__________

__________

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s