The Devin Townsend Project en Steel Panther op FortaRock

De line-up van FortaRock is nog verder uitgebreid met nog meer moois. The Devin Townsend Project is de band van Devin Townsend (goh), alias ‘Hevy Devy’, en dat is niemand minder dan een van mijn grootste metal helden. Hij was ook frontman van het geweldige en snoeiharde Strapping Young Lad, een band die helaas niet meer bestaat. In die periode nam hij regelmatig eigen albums op en de laatste jaren verschenen er zelfs heel veel albums, zoals in 2009 Ki en Addicted (waarop ook Anneke van Giersbergen op zang te horen is) en in 2011 Deconstruction en Ghost. De laatste is overigens een soort sfeervolle ambientplaat, met pamfluit en zo, totaal anders dan de (doorgaans) dikke gordijnen van noise en metaal die Townsend normaal gesproken maakt, oftewel een soort melodische industrial progressive space-rock/metal.

Overigens werd de naam van The Devin Townsend project bekend gemaakt via Facebook, waarbij als hint het linkeroog van Ziltoid was gebruikt, de pop die Townsend gebruikte (en nog steeds wel gebruikt) op het grappige album Ziltoid the Omniscient uit 2007. Begin vorig jaar stond hij trouwens nog met zijn band nog in 013 in Tilburg, waarvan je het verslag hier kunt lezen. Misschien zingt Anneke van Giersbergen op FortaRock ook wel weer een nummertje mee. Zou leuk zijn.

Naast de toch al best grappige ‘Hevy Devy’ heeft FortaRock ook Steel Panther geboekt, een glammetalbandband uit Los Angeles. Ook vermakelijk denk ik, lekker over the top.

Dat brengt de score op: Slayer, Anthrax, Meshuggah, Machine HeadNasum, Lamb of God, Trivium, The Devin Townsend Project en Steel Panther. Eigenlijk kan zo’n line-up helemaal niet. Zo’n zes van de negen bands staan op mijn lijstje “die wil ik best wel graag (nog) eens een keer live zien” en dan kun je spreken van een rechtse directe voltreffer. Misschien is het een 1-april grap. Ik denk het niet. FortaRock is gewoon goed bezig.

__________

__________


__________


__________


__________


__________

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s