Laatste drie namen FortaRock

Het is eerder gezegd hier, maar FortaRock heeft dit jaar natuurlijk een killer line-up. Voor een echt potje metal in Nederland dit jaar ga je dus op zaterdag 2 juni naar het mooie park Brakkenstein in Nijmegen. Daar zullen de konijnen zich wel verstoppen die dag, want bands als Slayer, Anthrax, Meshuggah, Machine Head, Nasum, Lamb of God, Trivium, Devin Townsend Project en Steel Panther zullen wel de nodige herrie produceren. Als laatste bands zijn toegevoegd SólstafirBenighted en als laatste Asphyx als Nederlandse act. Daarmee is het programma rond en kunnen we wel zeggen dat de nadruk dit jaar ligt op thrash- en deathmetal.

Benighted is een Franse deathmetalband, volgens de organisatie is de muziek van deze band “…energiek, inventief, absurd en verwarrend. Razende ritmes worden afgewisseld met ingenieuze gitaarloopjes en midtempo drumwerk.” Een lekker doorrraggende band dus als opener van het festival. Sólstafir is misschien een beetje de vreemde eend in de bijt breed met hun “…uitwaaierende experimentele klanklandschappen met vervorming, soms rockend, slepend en traag, maar bij tijd en wijle ook snoeihard.” Het doet bij vlagen denken aan bands als Primordial, Sigur Rós, Cult of Luna en Enslaved aldus de organisatie. Aparte postrock/metal dus, en dat lijkt me wel interessant. Asphyx behoort volgens de beschrijving samen met Pestilence en Gorefest tot de grote drie van de Nederlandse deathmetal. “Een zware, lome en brutale sound die grenst aan doommetal zijn kenmerkend voor de band.”

__________

Benighted

__________

Sólstafir

__________

Asphyx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s